Jávor Pál, a Vigszinház hősszerelmese és egy kiadóhivatali igazgató hajnali afférja

Jávor Pál, a Vigszinház hősszerelmese és egy kiadóhivatali igazgató hajnali afférja  egy körúti kávéházban

Vasárnap hajnalban hangos affér zajlott le az egyik nagy körúti kávéházban Jávor Pál, a Vígszínház szerelmes színésze és egy kiadóhivatali igazgató között.

Néhány héttel ezelőtt cikk jelent meg az egyik hírlapban arról, hogy Jávor Pál, a Vígszínház amorozója az egyik öltözőben megbántotta Dayka Margitot és a társaságában levő úriasszonyt.

Vasárnap hajnalban Jávor Pál megpillantotta Falus Istvánt, a „Heti Újság” című lap kiadóhivatali igazgatóját. - ebben a lapban jelent meg ugyanis a cikk. – hozzálépett az asztalához és kérdőre vonta, hogy a róla megjelent cikknek ki a szerzője. Falus, aki egy hölgy társaságában ült, közölte Jávorral, hogy miután a hajnali kávéházi óra amúgy sem alkalmas az ügy elintézésére, ha bárminő sérelem érte, más időpontban és más helyen készséggel áll rendelkezésére.

Kutyakorbácsot kellett volna magammal hoznom! – kiáltotta Jávor. – de talán az öklöm is elég lesz!
Azzal Falus István felé sújtott, aki az ütést kivédve helyéről felugrott és kétszer egymás után inzultálta Jávort.

A kávéház alkalmazottjai nyomban lefogták mind a két fiatalembert, s hogy a további botrányt megakadályozzák, Jávort kivezették a ruhatárba, aki itt felkérte két barátját, hogy Falust provokálják. A hangos affér természetesen nagy feltűnést keltett a kávéházban, amely ilyenkor – különösen szombat éjszaka – mindig zsúfolva van. A kiadóhivatali igazgató és a színész között lezajlott afférnak lovagias folytatása lesz, vasárnap este már össze is ültek a segédek, hogy az ügy intézéseinek módozatait letárgyalják.