Gömbös és Dollfuss tanácskozása Bécsben

A vasárnap reggeli osztrák lapok egyformán nagy jelentőséget tulajdonítanak a magyar miniszterelnök és az osztrák kancellár bécsi találkozásának.

A „Neue Freie Presse” azt írja, hogy Gömbös miniszterelnök éppen oly kevéssé tett most hivatalos látogatást az osztrák kancellárnál, mint annak idején Dollfuss Gömbösnél, amikor az osztrák-magyar kereskedelmi tárgyalások idején egy napot töltött Budapesten. Kétségtelen, - folytatja tovább a Neue Freie Presse – hogy Gömbös és Dollfuss egész sor időszerű kérdést megbeszéltek, tanácskozásunknak azonban semmiesetre sem volt hivatalos jellege.

Természetes, hogy Gömbös meglátogatta az osztrák kancellárt, akivel különben bizalmas viszonyban van. A két miniszterelnök tanácskozása a bécsi lap közlése szerint minden bizonnyal hozzá fog járulni bizonyos kérdésekben való megállapodáshoz és az osztrák-magyar viszony elmélyítéséhez.

Legfeltűnőbb a Neue Freie Pressének az az értesülése, hogy Gömbös és Dollfuss tanácskozásának bizonyára a nemzeti szocialista propaganda közös elhárítása, illetőleg a két állam önállóságának biztosítása szempontjából is jelentőséget lehet tulajdonítani.