Bonyolódik a helytet Ausztria körül

Az osztrák kormányt ma mindezeknél jobban érdekli a Times, a Popolo d’Italia és a Temps híradásai a nemzetközi hangulatról…

Dollfuss megszerezte a londoni rokonszenvet és a párizsi pénzt….

A londoni bizalmas tanácskozások Frankenstein báró estélyén, - bizonyossá tették a nagyhatalmak nyomását Németországra, feladni az eddigi merev harcot s a náciügyet úgy elismerni Ausztria belügyének, ahogy Oroszország barátságos szerződési viszonyban tudomásul vette a német kommunizmus kiirtását…

Göbbels és Dollfuss legújabb kölcsönös nyilatkozatai már módot nyujtanak a józan tárgyalások megkezdésére s ez a hirtelen jött új német hang kétségtelenül a londoni konferencia eredménye. Göring legújabb nyilatkozata különben mint a bomba vágott bele az osztrák lelkekbe. A megtorló intézkedések nagyvezére kijelentette, hogy napról napra jobban érzi a német-francia barátság szükségét. Az osztrákok a fejükhöz kapnak: Hol maradt a tüzes nacionalizmus?

Ököl Ausztriának, - barátság Franciaországnak?.... Ki tud itt eligazodni a fajelmélet mélységeiben?
Cikkeinket nagy figyelemmel és megértéssel fogadták Bécsben. A nácisajtó, a magyar orientáció ellen, jugoszláv közeledést hirdet. Az indoklás szerint Ausztria akkor szakadt ki a német néptestből, amikor Magyarországgal szövetkezett.

Remedium (segítség): Jugoszlávia! Itt is baj van a fajelmélettel!

Ausztriában pedig marad egyelőre minden, ahogy van: fegyverben, éberen, szigorúan, amíg a várva-várt béke be nem köszönt.