Vízilabda: Magyarország – Csehszlovákia 8:0 (5:0)

A magyar vízipólócsapat a várakozásnak megfelelően fölényes győzelmet aratott a csehek ellen. A mérkőzés előtt ünnepelték Ivády Sándor dr.-t, a válogatott csapat kitűnő játékosát, aki ezúttal ötvenedszer öltötte magára a címeres magyar trikót.

Előbb ifj. Horthy Miklós, a MUSz elnöke üdvözölte a kitűnő játékost, majd pedig a cseh csapat vezetője, Veres Imre dr. a MAC nevében üdvözölte Ivádyt és átnyújtotta neki a MAC ajándékát. Utána vízbeszálltak a csapatok.

Magyarország:
Bródy – Ivády dr., Homonnay – v. Halassy – Keserű II., Németh, Bozsi.
Csehszlovákia: Busek – Epstein, Svehla – Koubek – Steiner, Schutz, Radó.

Az osztrák Patuzzi sípjelére megindul a játék és a labdával már Bozsi úszik a cseh kapu felé. A labda Bozsitól Németh-hez kerül, az visszaadja Bozsinak, akinek lövését Busehek csak a gólvonalról tudja kihalászni. ( A közönség már gólt látott, de a bíró nem adta meg. Talán így jobb is volt!)

Kidobás után a labdát Halassy csípi el, Keserűhöz továbbít, aki pontosan Németh-hez passzol, aki lövés helyett a labdát a kapuson átemelve, a gólba helyezi. 1:0 (1 p. 2 mp.)

A magyar csapat pompás játékkal közelíti meg a csehek kapuját. Bozsi a tisztán álló Halassynak küldi a labdát, ő azonban lövés helyett Németh-hez továbbít, aki élesen kapura lő. A cseh kapus feltartja ugyan a lövést, azonban a labda így is hálót ér. 2:0 (2 p. 20 mp.)

A harmadik gól után vezetik a csehek az első támadást a magyar kapu ellen, azonban Homonnay biztosan halássza el a labdát és „hazaad” Bródynak, aki azonnal Bozsihoz juttatja a labdát. Bozsi egy-két tempót megy, és már Némethet szökteti, az ismét visszaadja a labdát Bozsinak, aki senkitől sem zavartatva belövi a negyedik gólt. 4:0 (2 p. 57 mp.)

A csehek érik el a labdát, támadnak, de Homonnay szerel, előreúszik, magára vonja a cseh védelmet és a kellő pillanatban hajszálpontosan Keserühöz ad, akinek lövése már a hálóban táncol.  5:0 (4 p. 47 mp.) Ezután a magyar csapat lélegzethez juttatja a cseh csapatot, azonban Bródy és a védelem minden veszélyt elhárít.

A második félidő. A csehek minden erejüket megfeszítve támadnak és csak Bródy szép védésén múlik, hogy nem érnek el eredményt. Végre a magyar csapat is támad, de a csehek testi erejüket is igénybe veszik, hogy elhárítsák a további gólokat.

Epstein faultolja Halassyt, a bíró nem veszi észre és így Halassy visszaadja a „kölcsönt”, mire a bíró mindkettőjüket kiállította. Nem sokáig kell lesniük a visszatérés pillanatát, mert Bozsi tiszta helyzetből biztosan küldi a labdát a csehek kapujába. 6:0 (4 p. 4 mp.)

A csehek szabálytalanul startolnak, mire a bíró Halassyval szabaddobást dobat. A csehek ismét támadnak, de azután Homonnayhoz kerül a labda, aki a jó helyzetben lévő Halassynak továbbítja, ez viszont – miután a cseh védelmet magára vonta – Németh-hez továbbít. Németh egyet igazít és lövése máris a cseh kapuban köt ki. 7:0 (6 p 6 mp.).

Egymást érik most a szebbnél-szebb passzok és cseh játékos érintése nélkül Németh bedobja a mérkőzés utolsó gólját. (8:0.)

A magyar játékosok kivétel nélkül nagyszerűen küzdöttek. Labdaosztogatásuk, gyorsaságuk és lövőkészségük nem hagy kívánni valót hátra. Egyedül Németh játszott gyengébben a megszokottnál.

A cseh csapatban a két hátvéd volt kitűnő. A csehek mezőnyjátéka sokat fejlődött, csak a góllövéssel állnak még egyelőre hadilábon.

Patuzzi, a bécsi bíró kifogástalanul vezette a mérkőzést és igyekezett minden erőszakosságot csírájában elfojtani.