Molnár Ferencről riasztó hírek terjedtek el

Molnár Ferencről riasztó hírek terjedtek el vasárnap Budapesten egy állítólagos autószerencsétlenséggel kapcsolatban

Telefoninterjú a Cannesban tartózkodó Molnár Ferenccel, aki megcáfolja a híreket

A vasárnap folyamán futótűzként terjedt el Budapesten a Cannesban tartózkodó Molnár Ferencről. Társaságokban, klubokban, kávéházakban és éttermekben egymást kérdezgették az ijedt emberek, hogy ki tud bővebb részleteket arról az állítólagos automobil szerencsétlenségről, amely Molnár Ferencet Cannes közelében érte volna, és amelynek következményeként Molnár súlyos lábtörést szenvedett volna.

A híreket sem megcáfolni, sem megerősíteni nem tudták, egyedül Zilahy Lajoshoz, az íróhoz, Cannesból küldött értesítés, amelyet Denys Amiel francia író és orvos, Zilahy francia fordítója adott fel, látszott némileg alátámasztani a vadul dagadó híráradathoz. Denys Amiel arról értesítette benne Zilahy Lajost, hogy Molnárt baleset érte, amelynek következménye lábtörést szenvedett.

Munkatársunk a Carlton – Hotelt hívta fel, hogy érdeklődjön az igazgatóságtól Molnár hogyléte felől. Fölvilágosítás helyett azonban néhány pillanatnyi szünet után Molnár Ferenc személyesen jelentkezett a telefonnál.

Molnár a legnagyobb meglepetéssel vette tudomásul, hogy Pesten milyen rémhírek vannak róla forgalomban.

Semmi különösebb baj nem történt velem, balesetemből mindössze annyi igaz, hogy a hotel közelében megcsúsztam egy lépcsőn és rendkívül erősen kificamítottam a bokámat. A ficamhoz súlyos ínrándulás is járult, úgyhogy egy ideig bottal kell majd járnom.

Molnár Ferenc barátai és tisztelői bizonyára örömmel értesülnek e sorok útján arról, hogy Molnár egészséges és a róla elterjedt rémhírek szerencsére vaklármának bizonyultak.