Újpest – Bocskai 2:0 (1:0)

Megyeri út – 3000 néző – Bíró: Klein Árpád
A bajnokcsapat első ellenfelének a Bocskait kapta, azt a csapatot, amely már nem egyszer tört borsot a lila-fehérek orra alá. A meglepetés ezúttal is kísértett, de nem következett be, az Újpest ha nem is nagy fölénnyel, de megérdemelten szerezte meg az első bajnoki pontokat. A csapatok szezon eleji formákról tettek tanúságot, helyenként azonban fölcsillant mindkét csapat nagy klasszisa.

Az Újpestben a két bekk, de különösen Dudás, máris tip-top formában van, az új kapus, Sziklai, a debreceni csatárok jóvoltából nem mutathatta be képességeit, mozgásán és helyezkedésén azonban látszik, hogy érti a dolgát. A fedezetsorból Sáros jó játéka emelkedett ki. Az új felállítású csatársor még nem igazolta a róla elterjedt jó híreket. Déri és Pusztai máris kitűnően mozogtak. Avar a center és Jávor a balösszekötő szokatlan posztján még bizonytalankodtak.

A Bocskai a miskolci Alberti szerződtetésével kitűnő vásárt csinált, a fiatal kapus a bravúros védések egész sorozatát mutatta be. A két hátvéd sokat bizonytalankodott, a fedezetsorban Palotás remek játéka a legörvendetesebb. Az új szerzemény, Gyulai tehetséges játékos, de még sokat kell csiszolódnia. Kevitzky szorgalmas. A híres Bocskai-csatársor inkább tetszetős, mint eredményes játékával mutatkozott be.

A Bocskai kezd erősen tűző nap ellen, az első támadást azonban az Újpest vezeti. P. Szabó okosan begurított labdáját Alberti az utolsó pillanatban csípi el Pusztai elől. Markos vezeti a Bocskai első támadását, de beadása oldalhálót ér. A 6.-ik percben kornerhez jut az Újpest, Vágó szabadítja fel kapuját.

Dudás a 16-oson belül elbuktatja Vinczét, de a bíró nem ad 11-est. Debreceni fölény domborodik ki, a kombinációt azonban a csatársor túlzásba viszi. Avar gyönge lövését Alberti könnyen védi. A 17.-ik percben lövi az Újpest első bajnoki gólját. P. Szabó beadása nagy fejetlenséget okoz a Bocskai-kapu előtt, az ügyetlenkedő Vágótól Pusztai elveszi a labdát, Avarhoz gurít, akinek bombalövése védhetetlen (1:0).

Avar 20 méteres szabadrúgása hajszálnyira süvít el a kapu mellett. Ellentámadásként, Markos jó beadását Hevesi magasan fölé lövi. Eőri tisztára játssza magát és a kitűnő helyzetből fölé lő. P. Szabó biztosnak látszó lövését Alberti nagyszerűen bokszolja kornerra. A 36-ik percben két eredménytelen debreceni korner következik, a lila-fehér védelem azonban sziklaszilárd.

Újpest korner vezeti be a második félidőt. Dudás félpályáról küldött hatalmas lövéséből majdnem gól lesz. A játékot most a lila-fehérek irányítják. Pusztai lövését Alberti robinzonáddal fogja el.
A 15-ik percben Avar az arcán megsérül és 5 percre kiáll. Amikor visszajön, felforgatják az újpesti csatársort. Jávor lesz a center, Déri a balösszekötő és Avar a balszélső.

Újpesti kornersorozat után a 36-ik percben Pusztai a tisztán álló Dérinek adja a labdát és a kis összekötő hatalmas erejű lövése a felső kapufáról pattan a hálóba. A Bocskai erősít, Markos szabadrúgását Sziklay elfogja. Vincze kerül gólhelyzetbe, 5 lépésre a kaputól Sziklayt találja el. Lila-fehér kornerrel fejeződik be a játék.