Menzel nyerte a férfi egyes teniszbajnokságot

Ragyogó napsütésben mintegy kétezer főnyi közönség előtt bonyolították le vasárnap a MAC mintaszerű rendezésében az 1933. évi teniszbajnokság hátralévő számait. Megállapítható, hogy ilyen kitűnő nemzetközi színvonalat képviselő külföldi mezőnyben évek óta nem volt alkalma gyönyörködni a sportközönségünknek.

A világklasszist képviselő teniszcsillagok – különösen Aussem, Krahwinkel, Menzel – minden egyes mérkőzése élmény volt a közönség és tanulság a magyar teniszezők számára. Természetes, hogy ilyen erőviszonyok között a magyar teniszezők ma még a döntőkben nem lehettek képviselve.

Kehrling nem indult a férfiegyes bajnokságban, viszont ő az egyedüli magyar, akinek nevével a vegyes páros döntőjén találkoztunk. A férfiegyesben egyébként nem a döntőben, hanem a az elődöntőben voltak a nagy küzdelmek.

Gabrovitz csak nehéz küzdelem után győzte le gyorsabb ütéseivel a szívósan ellenálló Hánát, míg a másik oldalon Menzel ugyancsak technikai fölényével verte az utolsó pillanatig elkeseredetten harcoló Vodickát. Gabrovitz délután már fáradtan állott ki a döntőre és csak helyenként csillogtatta tehetségét.

Szép sportot nyújtott a női páros döntő Krahwinkel – Aussem és Eisenminger – gróf Szapáry Gabriella között. Ez a szám a német hölgyek el nem vitatható győzelmével végződött. Kápráztató férfiaknak is becsületére váló akcióikat, futótechnikájukat és helyezkedésüket lelkes tapssal jutalmazta a nézőközönség.

Szapáry grófnő gyönyörű stílusával, különösen szép backhandjével aratott tetszést. A vegyes párosban a Kehrling-Aussem –pár kvalifikálta magát Kifferman-Wolfnéval szemben a döntőre, a másik szárnyon pedig Gabrovitz-Tsukné a Brosch-Deutschné kombináció felett aratott értékes győzelmével került elődöntőbe.

Ott azonban a favorit Menzel-Krahwinkel együttestől szép játék után vereséget szenvedtek. Tsukné bátor támadó játéka ismételten kivívta a közönség tetszését. A zsonglőrügyességű teniszfenomén Menzel akcióiba is beleszólt.

Eredmények:
Férfiegyes bajnokság. Elődöntők: Menzel-Vodicka 6:2, 7:5, 9:7. Gabrovitz-Bánó 7:5, 1:6, 7:5, 6:2. Döntő: Menzel-Gabrovitz 6:1, 6:1.

Vegyespáros bajnokság: Gabrovitz, Tsukné-Kiss, Havasi Zs. 6:3, 10:8. Gabrovitz, Tsukné – Brosch, Deutschné 6:2, 1:6, 6:3. Elődöntők: Kehrling, Aussem-Eifermann, Wolfné 2:6, 6:1, 6:2, Menzel, Krahwinkel – Gabrovitz, Tsukné 6:2, 6:1.