Apróságok

A cserenémetek rengeteg Hitler-viccet hoztak Pestre. Közlöm ezek közül a legaranyosabbat.

Azt mondja az egyik fajkutatásra nem is kötelezett berlini a másiknak:
- Tudok egy remek Hitler-viccet.
- Halljuk!
- Hitler meghalt és felmegy a mennyországba...
- Elég, - üvölt közbe a másik,- ne mondja tovább! Nekem ez is elég...


A pesti szép asszonynak, aki nemrég vált el az urától, hogy férjhez mehessen az állandóan Pesten tartózkodó szimpatikus, francia, közgazdasági grófhoz, húsvétkor érdekes vendége volt. Volt férje, az állandóan külföldön tartózkodó üzletember látogatta meg, hogy boldog ünnepeket kívánjon neki s meglátogassa kis bébijüket, aki még a válás előtt született. A gróf és felesége nagy szívélyességgel fogadták az exférjet, meghívták ebédre s általában egy antant cordiale jegyében folyt le az egész érdekes húsvéti látogatás...
Stílus.

Hunyady Sándor hosszú időre eltávozik Pestről, azt mondja, hogy legalább két éve regényt és filmet akar írni teljes visszavonultságban (darabot egyelőre nem). -most böngészi a térképet, hogy hova, merre szálljon a tavaszi szelek szárnyán. Az előtérben Abbázia áll.


Érdekes rádióeseményt közöl egy szenvedélyes rádióamatőr. A moszkvai rádió minden héten háromszor, mindig a napnak ugyanabban az órájában, német nyelvű propaganda előadást szokott rendezni az 1000-ik hullámhosszon. A múlt héten Radek népbiztos tartotta az előadást és fulmináns kirohanást rendezett az új német rendszer ellen. Radek többek között azt mondotta, hogy a német uralom a legerkölcstelenebb, és pedig azért, mert egy kisebbség terrorja tart 65 millió embert a kezében! A németek másnap polémiába bocsátkoztak a moszkvai rádióval, majd belátva, hogy ezzel nem érnek célt: ugyanezen a hullámhosszon, pontosan a moszkvai német előadások idejében, jeladással foghatatlanná zavarják azóta Moszkvát! A moszkvai német előadások azóta nem hallhatók.