Apróságok

Mattasich-Keglevich és Koburg Lujza herczegnő

Mattasich –Kejlevich főhadnagy kiszabadulván a katonai fogságból, most azon törekszik, hogy Lujza koburgi herczegnő is kiszabaduljon a lindenhofi intézetből. Mattasich, ki az ősszel a sétakocsikázásra indut herczegnővel beszélgetett, azt állítja, hogy a herczegnő tökéletesen ép elméjü.

A canterbury érsek halott

Temple, canterbury-i érsek, Angla legelső egyházi méltósága, deczember 23-ikán meghalt. A canterbury-i érsek, a ki Anglia egyik legelőbbkelő családjából származott, koronázta meg a nyáron VII.Edvárd angol királyt. Az összes egyházfejedelem már akkor igen gyönge és beteges volt s az egyházi szertartás alatt is ájúlt egy pillanatra, de azért befejezte a szertartást.

Kövérek versenye

Az amerikai kövérek társulata az idei közgyűlését Gregory-Pountban, Connecticut államban tartottak meg. Ezen alkalommal a tagok különféle sportokat is űztek. Így Schaub Jakab, egy három mázsás uri ember, egy kétszáz öles futó versenyt harmincz másodpercz alatt nyert meg. A legmagasabb ugrást : 10 1/2 hüvelyket egy harmadfél mázsás tag vitte véghez. A hordókban való uszó-verseny elmaradt, mivel a hordók nehéz sulyukkal elmerültek.