Elfogták Baróth főügyész csalóját

Elfogták Baróth főügyész csalóját, aki álnéven szerezte az újabb ,,priuszt”, mert a régi neve túl sokat szerepelt már

Vasárnap elfogták a Teleki téren azt az embert, aki furfangos módon csalta ki két héttel ezelőtt
Baróth Pál főügyész ruháit

Azzal jelent meg a budapesti ügyészség vezetőjének lakásán fogházőri egyenruhában, hogy Baróthy a hivatalban tintával leöntötte a ruháját és őt bízta meg, hogy másikat vigyen helyette. Estére tűnt ki, hogy a főügyész senkit sem küldött ruháért és az állítólagos fogházőr furfangos szálszélhámos.

A Teleki téren elfogott ember Sinka Ferencnek mondotta magát s a detektívek hamarosan megállapították a bűnügyi nyilvántartóból, hogy háromszor volt már büntetve. Elmondta, hogy a Markó uccai fogház műhelyében dolgozott, mint szabó. Kiszabadulása után ócska zsávolyruhát vásárolt, azt átalakította, fogházőri hajtókát varrt rá, szerzett valahonnan egy kék sapkát és így járta sorra különböző ügyészek lakásait, azzal a trükkel, hogy az ügyész ruháját valami baleset érte a hivatalban. Két helyen nem sikerült a kísérlet, sőt az egyik ügyész véletlenül otthon tartózkodott és az álfogházőr alig tudott kereket oldani.

Alig hogy ezeket előadta a szélhámos, megállapították, hogy nem is az igazi nevén szerepel:valójában Vince Károlynak hívják. Mikor kérdőre vonták, egykedvűen így felelt: A magam nevén már annyiszor szerepelnek a bűnügyi nyilvántartóban, hogy új nevet kerestem és ezzel új életet is akartam szerezni.
De nem sikerült! A Sinkó Ferenc név is belekerült a bűnügyi nyilvántartóba, most már negyedszer!