Biller Irén elvált a férjétől, akit 75 dollár heti tartásdíjra kötelezett a losangelesi törvényszék

Newyork, augusztus 12.

Biller Irén, a népszerű pesti primadonna, akit a pesti operettszínházak tájszólása Bubusnak nevezett el, három év előtt férjhez ment Fengel Sámuel newyorki élelmiszerkereskedőhöz, akinek vállalata néhány newyorki kórház hús és kenyérszükségletét látja el. Két hónappal ezelőtt Biller egy amerikai – magyar válóperspecialista ügyvéd útján válópert indított férje ellen.

A válóper azon a címen indult meg, hogy Fengel Sámuel a magyar primadonnát ismételten női méltóságát sértő szavakkal illette, tettlegességgel fenyegette, a legelemibb anyagi gondoskodást is megtagadta tőle és ravasszal orvosi segítség nélkül hagyta súlyos betegsége alatt.

A losangelesi törvényszék ítéletét Biller Irén jelenlétében hirdette ki, éspedig a budapesti színésznő teljes sikerével. A házasságot ugyanis a férj sorozatosan megállapított hibái miatt felbontották és a newyorki bérházi élelmiszerszállítót hetenkénti végrehajtás terhe alatt, kötelezték, Biller Irénnek 75 dollár heti tartásdíjat fizessen.

A mi népszerű Billerünk úgy látszik nem vette a szívére a válóper izgalmait, mert mint e pillanatban Newyorkból újságunkhoz küldött képén látszik, igen vidáman tekint a jövőbe.