A szerelmes ékszerész elszundikált -17 briliánsgyűrűje eltűnt

A lopással egy fiatal szép leányt gyanúsít, akit előállítottak a rendőrségre

Vasárnapreggel hét órakor detektívek jelentek meg a Dob ucca 9. számú házban és Kertész Lilit keresték. A harmadik emeleti folyosóra kicsődültek a kora reggeli órában a ház lakói és elképedve nézték, mint vezeti el a hatóság két embere a feltűnően szép húszesztendős leányt.

Hamarosan elterjedt a hír, hogy Kertész Lilit nagyszabású ékszerlopással vádolják és a feljelentést Bleyer Zsigmond ékszerügynök tette ellene, aki hosszú hónapok óta hevesen udvarolt a leánynak.. Kertész Lili és özvegy anyja, Kertész Mórné a harmadik emeleti lakásban kosztosokat tartottak. Kora reggeltől késő estig dolgoztak, hogy fenntartsák magukat.

Bleyer, akinek azelőtt nyitott üzlete volt, de tönkrement, minden nap náluk ebédelt. Szokása volt, hogy ebéd után elszundikált az asztal mellett. Szombaton- legalább ő így adja elő- félálomban látta, amint a lány a szekrényben tetején motoszkál, ahová ő az ékszeres táskáját tette.

Kertész Lili azután visszament a konyhába, Bleyer pedig eltávozott. Csak jóval később vette észre, hogy 17 értékes briliánsgyűrű hiányzik a táskájából. Estefelé rohant vissza Kertészékhez és kereste az eltűnt gyűrűket, de a lány és az anyja semmit se tudtak azokról.

Bleyer ezután a főkapitányságra sietett és feljelentést tett- ismeretlen tettesek ellen. Állítólag ő maga állapította meg, hogy a lány szombaton délután két briliáns gyűrűt adott el egy ékszerésznél...

Ezek után történt, hogy detektívek mentek Kertész Liliért, aki arcát eltakarva, zokogva ment végig a dobuccai ház harmadik emeleti folyosóján, hogy kövesse a rendőrség embereit a főkapitányságra.

Az anyja és a szomszédok szerint lehetetlen, hogy Lili gyűrűt lopott volna, Nem is volt erre alkalma.- mondják- mert állandóan a konyhában tartózkodott.