Karácsonykor új, elegáns szürke egyenruhát kap a rendőrség.

Szombaton anként volt a belügyminisztériumban a rendőrségi főosztály vezetőjének, Kovács Dénes miniszteri tanácsosnak hivatali helyiségében. A tanácskozáson részt vett Ferenczy Tibor főkapitány és Török János rendőrfőparancsnok is. Végleg megállapodtak abban, hogy a rendőrség új egyenruhát kap, mert a régi különösen a nyári hónapokban, alkalmatlan. Azonkívül az egyre fokozódó idegenforgalom is megkívánja, hogy a budapesti rendőrök külföldi nagyvárosok mintájára csinosabb egyenruhában álljanak az uccán.

A szaktanácskozás elfogadta Köpf Árpád rendőrfogalmazó terveit, amelyek szerint a tisztek aranysujtásos szürke ruhát kapnak, míg a legénység egy árnyalattal sötétebb szürke zubbonyt, bricseszt és csizmát fognak viselni. A régi, prémmel bélelt, vastag télikabátot is nyugalomba helyezik, mert nagyon megnehezítették a rendőrök mozgását.

Döntés ebben a kérdésben még nem történt, de valószínű, hogy a berlini rendőrlegénység köpenyét fogják rendszeresíteni Budapesten is. Gumival preparált, különleges anyagból készül ez, könnyű és mégis ellenáll az idő minden viszontagságának.

Valószínű, hogyha az új ruházatot már karácsonytól fogva viseli a rendőrség