Műkorcsolyázó férfi-világbajnokság Stockholmban

Schäffer megvédte korcsolyázó-világbajnokságát, Pataki ötödik lett

A tegnapi napon futották a műkorcsolyázó világbajnokságot Stockholmba. A verseny főfavoritja Schäfer, az eddigi sokszoros műkorcsolyázó világbajnok. Rajta kívül az osztrákok indították Erdőst, az angolok Sharp-ot, az esztek Hiry-t, a finnek Nilehament, Németország Beyert, az Egyesült-Államok Borden-t.

Magyar részről az Európa bajnokságban második helyezett magyar bajnok Patakin kívül a magyar bajnokság második helyezettje, Terták Elemér indult. A pontozó bírák között foglalt helyet magyar részről Járnay altábornagy, a BKE műkorcsolyázó szakosztályának elnöke.

A világbajnoki versennyel egyidejűleg nemzetközi műkorcsolyázó versenyt rendeztek hölgyek részére, amelynek résztvevői Anglia részéről Taylor, Philipps, Ausztria részéről Landbeck és Lainer, a norvégek színeiben indult Egidius és Andersen Dánia és Hulten Svédország.

A női versenyzők élén természetszerűleg a sokszoros világbajnok, Hennie Sonja. Magyar szempontból nagy érdeklődésre tart számot a Szollár-Rotter világbajnoki párnak a bécsi Paper-Zwaek-párral való találkozása.

Stockholm, február 18.

Vasárnap este a műkorcsolyázó világbajnokság szabadfutásra került sor, amely ránk nézve meglehetősen szomorúan végződött, a második helyre várt Pataky Dénes az ötödik helyen végzett. A világbajnokságot, ahogy várható volt, Karl Schäfer nyerte.

Részletes eredmény: 1. Karl Schäfer (Ausztria) Beyer (Németország) 3. Erdős (Ausztria) 4. Nilehament (Finnország), 5. Pataky (Magyarország)