A Törekvés legyőzte helyi riválisát, a MÁVAG-ot

Törekvés – MÁVAG 3:1 (1:1)

A szezónvégi amatőr-derbi telt tribünök előtt folyt le. A mérkőzés valóban megérdemelte a derbi nevet, mert végig heves küzdelmet hozott. Az első félidő Törekvés-támadásokkal indult és Országnak, a MÁVAG kapusának, több alkalma van kiváló védését bemutatni.

A 8. percben a MÁVAG ellentámadásba megy át és sikerül gólt lőnie: Stift leszalad a jobbszélen, beadását Antal védhetetlenül a kapu bal felső sarkába fejeli (0:1). Most sorozatos Törekvés-támadások következnek.

A 9. percben Mihalovszki sarokrúgása kapu mögé megy. A 12. percben Roncsok beadását Déri III. a kapus kezébe rúgja, a 19. percben pedig Regős II. beadását kapu fölé fejeli. Erős játék folyik. A 26. percben Szigeti bíró a MÁVAG jobbszélsőjét, Stiftet, egy perccel később pedig a Törekvés bekkjét, Regős I.-et durvaságért kiállítja.

A két csapat 10 emberrel játszik tovább. A Törekvés támad. Korner a MÁVAG ellen, majd gól: a 32 percben Déri hosszú előreadását Regős II. góllá értékesíti (1:1). Sorozatos Törekvés-támadásokkal ér véget az első félidő.

A második félidőt a MÁVAG kezdi, de megint a Törekvés van támadásban. A 2. percben Ország kapus Keszei II. lábáról szedi le a labdát. A 8. percben Roncsok beadását Regős II. kapura rúgja, a labda Fáczán II. lábáról a kapuba pottyan. Öngól! (2:1).

A 10. percben a MÁVAG támad. Opata beadásából Antal kapásból gyönyörűt lő – a kapu fölé. 20. percben változatos mezőnyjáték következik, melynek folyamán mind a két kapus szép tévedéseket produkál. A 30. percben Ország kapus rádobja magát Roncsokra, hogy a lövésben megakadályozza. Szigeti bíró 11-est ítél, melyet Keszei II. góllá értékesíti (3:1).

A félidő további részében a Törekvés van fölényben. Mindkét csapat jó formát mutatott. A Törekvésnek különösen csatársora volt jó és Szollár kapus. A MÁVAG csapatában a gólok ellenére is Ország kapus volt a legjobb ember. Kitűnően játszott továbbá Opata centerhalf, labdáit azonban a csatársor nem tudta kidolgozni.

Szigeti bíró végig erélyesen és jól vezette a mérkőzést.