Wolff Károlyon vasárnap mandula- műtétet hajtottak végre

A múlt hét eleje óta Wolff Károly, a kereszténypárt vezére, gyöngélkedett és lakásán az ágyat őrizte.

Wolff Károlyt rendkívül kimerítette az elmúlt hetek testet - lelket ölő közéleti munkássága, főleg az új fővárosi törvényjavaslattal kapcsolatos gyűlések, tanácskozások és a Ház délelőtt és délután folyó bizottsági tárgyalásai. Kedden Wolff Károly a közigazgatási és közjogi bizottság együttes ülésén oly kimerültnek látszott, hogy barátai és párthívei rábeszélték, hagyja ott a tanácskozást és menjen haza pihenni. Wolff Károly azóta ki sem mozdult lakásáról és orvosai kikapcsolódást, zavartalan nyugalmat írtak elő számára. A hét végére a pártvezér, akit fia, dr. ifj. Wolff Károly gyógykezelt, már sokkal jobban érezte magát, a vérnyomása örvendetesen enyhült és közérzete jelentékenyen javult.

Vasárnap délelőtt, miután Wolff Károly az utóbbi időben állandóan torokfájásról panaszkodott, orvosai mandulaműtétet hajtottak rajta végre.

A könnyű operáció, amely csupán néhány percig tartott, kitűnően sikerült és bár Wolff Károly ágyban töltötte a vasárnapot, jól érezte magát és fájdalmakról sem panaszkodott. A vasárnap esti órákban terjedt el politikai körökben Wolff Károly betegségének híre, amelyet pártkülönbség nélkül együttérzéssel és őszinte sajnálkozással fogadtak. Este tíz óra után a fővárosi kereszténypárt, a keresztény gazdasági párt tagjai és legkülönbözőbb pártállású politikusok is szakadatlanul érdeklődtek Wolff Károly állapota iránt: mindnyájan megnyugvást keltő híreket kaptak dr. ifj. Wolff Károlytól, aki édesapja mellett töltötte a vasárnapot.