Rekordforgalom a budapesti vámmentes kikötőben

Néhány esztendeje áll csak fenn, de egyre nagyobb szerepet tölt be Budapest és az ország kereskedelmi forgalmában a csepeli vámmentes kikötő, mely a költségvetési évvel egyidejűleg, június végén zárta le évi számadásait. A kereskedelmi forgalom kisebb arányú, mint az elmult esztendőkben és a vámmentes kikötő különösen érzi a külföldi koksz- és szénszállítmányok teljes távolmaradását, az üzletév forgalma mégis emelkedést mutat.

Míg ugyanis az 1930-31-es év összforgalma
5.37 a 32-33. évi pedig 4.98 millió q volt, addig a most elmúlt 12 hónap alatt a betárolás forgalma 2.11, a kitárolásé ugyancsak 2.11, a közvetlen átrakási forgalom pedig 1,47 millió q-t tett ki. Igy tehát az elmúlt évben csaknem 5,7 millió q-ás forgalmat bonyolított le a vámmentes kikötő, 6 százalékkal nagyobbat, mint az eddigi rekord és 14 százalékkal nagyobbat, mint az elmúlt esztendőben.

Ez a szép eredmény nemcsak azt bizonyítja,
hogy a kikötő modernül van felszerelve és tökéletesen megfelel az ügyfelek kívánságainak, hanem jellemzi az agilis kereskedelmi szellemet is, amely a kikötő vezetőségét áthatja. Ez a legbiztosabb záloga a további fejlődésnek.