Trükkből követtek el „öngyilkosságot” a rákospalotai intézet leánynövendékei

Vasárnap végre világosság derült arra az öngyilkossági járványra, amely egymásután juttatja az újpesti kórházba a rákospalotai leánynevelő intézet növendékeit.

A rákospalotai intézetben a fiatalkorúak bíróságának ítélete alapján kerülnek be kisebb-nagyobb mértékben megtévedt fiatal lányok, akik az utóbbi időben egymásután követtek el álöngyilkossági kísérleteket.

Hol fogkefe nyelét nyelték le, hol kávéskanál nyelét, hol pedig lúggal kenték be a szájuk szélét, hogy a tanítónők azt higgyék: lúgkőoldatot ittak! A magyarázata ennek a különös epidémiának az, hogy a lányoknak a zárt intézetben nem volt alkalmuk találkozni udvarlóikkal.

Igyekeztek tehát az ilyen „megjátszott” öngyilkossági kísérlet révén kórházba kerülni, ahol nincsen szoros felügyelet és a látogatási idő alatt beszélgethetnek lovagjaikkal.

Érdekes különben, hogy mikor a fogkeféket, a többi kárt okozó tárgyat és a lúgot már gondosan elrejtették a lányok elől, reggeli kávézás közben a kávéskanalat törték el és annak nyelét ették meg.