Budapesti sportkiállítás

Mult számunkban foglalkoztunk már azon nagyszabásu programmal, melyet a Budapesti Torna-Club, mint a Magyarországi Tornaegyletek Szövetsége V-ik kerületi tornaversenyének rendezője kidolgozott és melyet a Szövetség legutóbbi elnökségi ülésében helybenhagyott. A pünkösdi sport-ünnepélyek részletes programmját t. olvasóink legközelebbi számunk mellékleteként fogják kapni, mikor annak egyes részleteivel lapunk hasábjaiban is behatóbban foglalkozunk.

Egyelőre csak ezen, sport-ünnepélyek egyik kiegészítő részéről, a tervbe vett sportkiállításról akarunk említést tenni.


A kiállítást színhelye alkalmasint a Budapesti Korcsolyázó-Egylet városligeti díszes csarnoka lesz, mert kétséget sem szenved, hogy a Budapesti Korcsolyázó-Egylet a sport érdekében mindenkor áldozatkész elnöksége, a Budapesti Torna-Club ebbéli kérelmének helyt fog adni.

Két főcsoport van tervezve : az egyik az egyesület, a másik a sportipar kiállítása.

Az egyesületek kiállítása hivatva lesz az egyesületeknek czélját, fejlődését, beléletét és működését bemutatni, statisztikai és grafikai táblázatok, festmények, fényképek versenydíjak és oklevelek, nyomtatványok, minták stb. útján. Egyleteinknek a hely díjmentesen fog rendelkezésünkre állni, esetleg a szükséges állványok és üvegszekrények is rendelkezésre fognak bocsátani, természetesen az önköltségek ( szállítási és kölcsöndíj) megtérítése ellenében.

A kiállítás folyó évi május 31-től bezárólag junius 14-ig terveztetik.
A kiállítás másik ágára, a torna, játék- és a sport üzemmel összefüggésben lévő egyéb ipari ágak kiállítására nézve a részletes szabályok kidolgozása szintén folyamatban van és a feltételek legközelebb fognak közöltetni az érdeklődőkkel. Elvül kitűzetett, hogy első sorban a belföldi iparosok és kereskedők fognak itt figyelembe vétetni, csak másodsorban, ha ugyan a rendelkezésre álló hely ezt megengedi, a külföldi kiállítók is.

Azt hisszük, hogy az életrevaló eszme az összes sportkörökben élénk visszhangra fog találni és nem kételkednek abban, hogy az első budapesti sportkiállítás fényes sikere biztosra vehető.