Ottó királyfi nincs Olaszországban, nem is utazott el Belgiumból

Brüsszel, augusztus 5.

Az utóbbi napokban a nemzetközi sajtóban általános találgatás indult meg azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy tulajdonképpen hol tartózkodik Ottó királyfi.

Voltak olyan hírek, amelyek azt állították, hogy Ottó királyfi már átlépte az olasz határt, így például a Daily Mail állandóan azt hangoztatta, hogy a Steenockerzeelben beszerzett információk nem erősítik meg teljes bizonyossággal a volt trónörökös tartózkodási helyét.

A Chicago Tribune párizsi kiadása szombaton pedig azt írta, hogy egy osztrák monarchista küldöttség tartózkodik Steenpekerzeeben, ahol Zita királynéval és Ottó királyfival tárgyalnak a Habsburgok restaurációjának kérdéséről. A kalandos hírekkel szemben sikerült minden kétséget kizáró módon megállapítani, hogy Ottó királyfi tényleg Belgiumban tartózkodik.

A királyfi pénteken Steenockerzeeből jövet Namurba érkezett, ahol meglátogatta egyik volt tanárát, egy namuri papot, aki oktatója volt a királyfinak a löweni egyetemen. A királyfi tanára közölte az újságíróval, hogy Ottó szorgalmasan folytatja tanulmányait és jelenleg doktorátusra készül, disszertációjának címe: Az agrárkérdés Ausztriában és Magyarországon…