Magyarország nyerte a vízilabda Európa-bajnokságot

Magyarország – Svédország 9:1 (4:1)

Vasárnap délután került sorra Magdeburgban Magyarország utolsó és egyben az Európa-bajnokság végleges megnyerését jelentő mérkőzésére. Svédország ellen az angol Emery bíráskodása mellett a magyar csapat a következő összeállításban állott fel: Bródy – Ivády, Sárkény – Halassy – Bozsi Németh, Keserű.

A magyar csapat tudásbeli fölényének tudatában nyugodtan játszott. Csak arról volt szó, hogy a Németországgal szembeni fölény igazolására a magyar csapat a németek által a svédek ellen elért 6:3-as eredményét túlszárnyalja.

A magyar csapat azonnal támad és már az első akciókból kitűnik, hogy nincs mitől tartania. Nem sokáig késik az eredmény, mert Németh faképnél hagyja a védelmet és biztosan vágja a svéd kapuba az első gólt.

Utána a svédek támadnak, de a magyar védelem könnyen szereli a svéd támadást. Halassy szökteti Bozsit, az leúszik, a svéd hátvéd hiába akarja a víz alá nyomni a magyar szélsőt, az biztos lövéssel megszerzi a magyar csapat második gólját. Utána rövidesen Halassy brillíroz. Bevágja a harmadik gólt.

Ezután újabb helyzete van a magyar csapatnak, azonban a jól védő svéd kapus egymásután hárítja el a veszélyes lövéseket. A svéd csapat ellentámadásba megy át és sikerül is a kissé magát elszámító Ivády mellett Andersennek megszerezni a svéd csapat becsületgólját.

Szünet után Németh már az első percben gólt dob (5:1). Két perccel később a lefékező magyar csapat Keserű II. góljával 6:1-re növeli a gólarányt. Kezdés után a svédek leúsznak, de Halassy feltartóztatja Andersent.

Magyar ellentámadás következik, amelyből Németh újabb gólt lő. Keserű II., majd Halassy és végül Németh góljával sikerül a magyar csapatnak 9:1 arányban legyőznie a svédeket. Végeredmény: Európa-bajnok: Magyarország, második Németország, 3. Belgium, 4. Svédország.