Nemzetközi győzelemmel kezdte Újpest az őszi szezónt

A WAC kapuját a magas lázban fekvő bécsi kapus helyett Ujváry védte

Újpest - Wiener AC 2:1 (1:0)

A csapatok így állnak fel:
Újpest: Hóri – Futó, Sternberg – Szűcs, Borsányi – Pusztai, Avar, Szalay, Kocsis, Dóra.
Wiener: Ujváry – Sesta, Cisar, Gold, Kubeck, Braun – Huber, Waitz, Schilling, Müller, Mayer.

A bécsiek vezetik az első támadást. Schilling lő, de alig néhány méterrel mellé száll a labda. Szaniszló arcán nagy tapaszt visel, úgy látszik, kíméli magát, mert nem nagyon mer akcióba bocsátkozni. Már az első percben feltűnik a határozottan játszó WAC-védelem.

Lassan Szaniszló is leküzdi elfogódottságát és néhány remek dolgot csinál, Cisar orrába kap egy labdát, vérezni kezd és kimegy. Pár perc múlva visszajön és tovább játszik. Sternberg és Borsányi ollóba fogják Mayert. Szabadrúgás.

A következő percben már Újpest rohamoz, Pusztait szabadon hagyja fedezete, a szélső elfut, majd a tisztán álló Szaniszló elé teszi a labdát. A center kapásból kapu fölé küldi.

Az Újpest vezet


Pusztai sok hibát csinál.
- Bárcsak ő játszana vasárnap ellenünk – sóhajtja egy Hungária-drukker.

Ujváry szépen véd. Állandóan tapsolják. A WAC-csatárok remekül kombinálnak. A cigányfekete Watiz 20 méterről bombázza az Újpest kaput. Félidő végén ismét Újpest kerül fölénybe, de a csatársor gólképtelen.

Végre a 43. percben Szaniszló Kovács elé teszi a labdát, az kiugrik Cisar mellett, pár métert fut a labdával, majd félmagasan a kapu sarkába küldi. 1:0. Kovács sántikálni kezd, majd lemegy a pályáról. Kiss Gábor áll be a helyére.

Szünet után egyenlítenek a Bécsiek


Szünet után erősít a WAC, Schilling labdájára Hóri kifut, de elveszti a labdát, amely Wattshoz, onnan Müllerhez kerül, azt az üresen hagyott kapuba helyezi, 1:1.

A gól még jobban felhozza a bécsi csapatot. Bámulatos összjátékkal rohamozzák az újpesti kaput. Mayer beadása végigfut a kapu előtt anélkül, hogy egy belső csatárba ütközött volna. Igaz, hogy védő nem volt a közelben, de három lépésről is mellé küldi a labdát.

A 20. percben Mayer jó labdát kap, az újpesti védők leállnak és integetnek, hogy offside. A bíró továbbot int. A szélső egyedül fut már-már mindenki gólt lát, és a szélső elhamarkodottan lő és Hóri kezéről kornerra pattan a labda. A következő percben Pusztai áll gólhelyzetben, de Ujváry leszedi lábáról a labdát.

A győztes gól


Déri percekig forgolódik maga körül, míg végre sikerül kidriblizni önmagát. A 40. percben Sesta hazaad, Kiss Gábor gyors és elcsípi a labdát. Ujváry kiugrik, de a csatár gyorsabb, de a hálóba vágja a labdát. 2:1.