Legújabb a színészbotrány-frontról

Legújabb a színészbotrány-frontról:

Szücs László szabójáról kiderült, hogy nem a művész ütötte ki, hanem orvos húzta ki a rossz fogait – egy nappal a pofon előtt

Az újpesti színházi pofon, amelyről jelentőségét messze felülmúló terjedelemben napok óta írnak és vitatkoznak, kedden a Színészegyesület választmánya elé került. Azt mondják, hogy Szücs László, a kitűnő operaénekes visszaeső verekedős és nemcsak az újpesti színház öltöztető szabójával, hanem Miskolcon és Nagyváradon is volt hasonló afférja.

Szücs a nagyváradi esetet tagadja, a miskolcit elismeri. Felindultan védekezik:
Idegmunkát végző ember vagyok és annyit dolgozom, hogy az felér egy zsákhordó fizikai munkájával. Ép ezért rosszindulatú beállítás, hogy azért ragadtattam el magam az újpesti színház öltözőjében, mert egyszerű munkással álltam szemben.

Nagyon felfújták ezt az ügyet, mert irigylik a sikereimet és el akarják fordítani tőlem a közönség szeretetét. Mindenért, amit tesznek, vállalom a felelősséget, de amit nem tettem, nem is vállalom.
Nem igaz, hogy fogakat vertem ki, hiszen nem is pofont adtam az öltöztető szabónak, hanem idegességemben csak tarkón legyintettem. De a nyakleves, amely kicsúszott a kezemen, nem volt erősebb, mintha egyik barát tarkón legyinti a másikat.

Egyébként tanúim vannak rá – mondja – Kisfaludy János és Góth Eszter újpesti lakosok személyében, hogy ez az ember már előző nap kihúzatta a fogait, mert rosszak voltak. Arról is panaszkodott, hogy valamennyi foga rossz és az orvos azt mondta neki, hogy a fogai rövid időn belül ki fognak hullani. A duzzadást az ajkán ugyancsak a rossz fogak okozták... Nem lehet engem notórius verekedőnek kikiáltani, csak azért, mert Miskolcon is volt valami összekülönbözőségem egy szabóval.

Ez a szabó színész is volt, csak a vizsgán elbuktatták kihívó viselkedése miatt. De hát a színész, aki előadás közben siet és érthetően ideges, köteles mindent eltűrni a kiszolgáló személyzettől?! Úgy- e nem? Hivatkozom a magyar színjátszás legnagyobbjaira! Azt dobja rám az első követ, aki az öltöztetőjét tréfából vagy idegességből sohasem vágta hátba.

Minden rendben van. De azért Winternitznek mégis csak a szemét ütötték ki... Karlinszkynak pedig – még sincsenek a fogai a szájában..Ez pedig nincs rendben.