Tízezrek sorfala közt a MAC futott be elsőnek a kegyeleti stafétában

Vasárnap délelőtt rendezte a MASz az ez idei kegyeleti stafétát a Vérmezőtől a Hősök teréig terjedő 7650 méteres távon.

A staféták a Vérmezőtől indulva az Attila utcán, Attila körúton, Erzsébet-hídon, Eskü úton, Kossuth Lajos utcán, Károly körúton, Vilmos császár úton, Berlini téren, Teréz közúton, Oktogon téren és Andrási úton áthaladva a Hősök terén lévő emlékműhöz futottak, ahol minden staféta utolsó embere babérkoszorút helyezett el a Hősök emlékkövén.

Pontosan 11 órakor volt a verseny startja és már az első váltások után azonnal a MAC futói kerültek az élre. A griffmadaras futók előnyöket folytonosan növelve, az Oktogon téren már 50 méterrel vezettek. Itt következtek a legjobb emberek, akik a MAC-nak a célig összesen 150 méter előnyt biztosítottak.

Részletes eredmények
:
1. a MAC csapata 21 perc 42 mp (Juhász, Kostyál, Gulyás, Dombos, Ulényi, Rátonyi, Fábry, Nagyczenki, Istenes, Tápay, Várkonyi, Füzesi, Kárpáthy, Budai, Záholy, Barta, Bejczy, Kozák, Duha, vitéz Bánk). 2. az MTK 150 méterrel, 3. az FTC 5 méterrel, 4. az UTE.

Az MTK koszorúját Gerő III., az FTC-ét Nagy József, az UTE-ét Remete helyezte el, mint csapatának utolsó embere.

5. az MTE csapata lett, 6. a Törekvés, 7. a Budapesti Levente A. 8. TFSC, 9. a MAFC.

Csoportok szerint:
A osztályú egyesületek között első a MAC, 2. MTK. 3. UTE.
B osztályú egyesületek: 1. FTC 2. Törekvés, 3. TFSC.
C osztály: 1. MTE. 2. MOTE.
D osztály: 1. Levente A. 2. Levente B.

Középfokú iskolák között első a Szent István felsőkereskedelmi, 2. a Kossuth felsőkereskedelmi, 3. Hunfalvy felsőkereskedelmi.