Az osztrák jéghokki bajnokcsapat 4:1-re kikapott Budapesten

Szombaton és vasárnap a Klagenfurti AC jéghokki csapata, amely tavaly megnyerte az osztrák bajnokságot, a városligeti műjégpályán szerepelt a Budapesti Korcsolyázó Egylet csapata ellen. A klagenfurtiak szombaton 7:1 arányban kikaptak. a reváns-meccset vasárnap délben félegykor tartották meg, előkelő közönség előtt a városligeti jégpályán.

A magyar csapat ebben az összeállításban startolt: Hircsák – Farkas, gróf Bethlen – Jeney, Miklós II., Gergely II. Csere: Weiner, Gergely I., Minder.
Az osztrák csapat felállítása ez volt: Eichinger – Eggenberg, Nusser – Raunegger, Stertin, Egger. Csere: Scherbau, Ebner, Rascher.

Gergely II. távoli lövésével kezdődik a játék. A BKE csatársor szépen kombinál. Mikós II. cselez, Gergely II. elé tálal, akinek lövése hajszálnyira megy mellé. Hamar cserél a magyar csapat. Gergely I. – Weiner összjáték után a jobbszélső lő, a kapus csak az utolsó pillanatban tudja ártalmatlanná tenni.

Több veszélyes támadást vezetnek a magyarok, de nem kíséri őket szerencse. Miklós II. és Gergely II. egymást zavarják és nagy helyzet vész kárba. Egger átcselezi magát Farkason, bombalövése védhetetlen (0:1).

Hircsák véd, de pont Scheriau elé teszi a korongot, idejében veti azért magát kézbe. Miklós Gergely II. passzával kitör, bár elvágják, esés közben mégis belövi a gólt (1:1). Hircsák nehéz helyzetben ment és vége az első harmadnak. A szünetben Erdős Klári bemutató műkorcsolyázást végez.

A második harmad elején Klagenfurt erősen szorongat, különösen Egger jeleskedik. A magyar csatársor túlkombinál mindent. Weiner küld szép lövést kapura, majd ismét Weiner ügyeskedik. Gergely II. Jeneyhez passzol, ez Miklós II-höz játszik, aki kicsit viszi és megszerzi a vezetést (2:1).

Egger hatalmas lövése zúg a magyar kapu mellé. Majd ismét Egger veszélyeztet, Farkas az utolsó pillanatban tud csak menteni. Egger Bethlenre esik és fejbe üti bottal, de nincs komoly baj. Most remek gól következik. Miklós és Jeney passzolgatva mennek el. Miklós túl előre adja a korongot, de Jeney idejében hátraadja és Miklós II. kapásból belövi (3:1). A harmad szünetében Szilassy Nadinka műkorcsolyázik.

A harmadik harmadot cserecsatársor kezdi. Hircsák három parádés védést mutat be. Majd ismét bravúros kifutással ment egy biztos gólnak látszó támadást. Miklós II. és Gergely II. viszik a korongot, Gergely lő, Jeney a kapusról lepattanó labdát berúgja. A gól érvénytelen.

Hírcsák bravúros vetődéssel védi Raunegger lövését. Farkas hozza előre a korongot. Jeneyhez játszik, akinek beadását Miklós II. kapásból belövi. Jeneyt tiszta gólhelyzetben vágják fel a védők. Egger üresen robog a kapu felé, lövését Jeney az utolsó pillanatban kapu mellé rúgja.

Cserecsatárok támadással akadnak el a tömörülő osztrák védelmem. Gergely hosszú lapos lövésére fut ki Eichinger, Miklós eltolja előle, de a korongot a védők a gólvonalról vágják ki. Két Miklós-lövés és a bíró a mérkőzés végét jelzi.

A védelem kitűnően játszott, Miklós II. remekelt, a két szélső elmaradt szombati formájától, a legjobb cserecsatár Weiner volt. Helyenként kifogástalan volt a játék. Vasárnap a puha jég megakadályozta a kombinációk kialakulását.

Remény van arra, hogy a magyarok az új szabályok szerinti játékot elsajátítják. Szép, fair meccs volt. A Klagenfurt még a tréning elején tart, de látszik, hogy méltán nyerte el az osztrák bajnoki címet.

Farkas Mátyás csapatkapitány:
- Szombaton a második harmad második felétől hiba nélkül játszottak a fiúk. Vasárnap rossz volt a jég és ez a jól korcsolyázó magyaroknak nagy hátrány. A játékkal meg vagyok elégedve. Egger volt a legjobb osztrák.

Novak, a klagenfurtiak vezetője:
- Az eredmény a játék alapján reális, de még csak tréningjeink elején tartunk. Csapatunk nagyobb játékerőt képvisel. Nagyszerű volt a magyar csapat, főleg Miklós II. tetszett.