Élénk sportélet a városligeti műjégpályán

Kállay Kristóf és Szilassy Nadinka vitte a főszerepet a vasárnap délutáni műkorcsolyázó bemutatón

Szombaton és vasárnap Ausztria jéghokki bajnokcsapata játszik Budapesten a BKE-vel

Az idén a tavalyinál is nagyobb élet uralkodik a városligeti műjégpályán. Vasárnap a reggeli órákban Minder Frigyes vezetésével a BKE jéghokki-csapata tartott nagy és kiadós tréninget. Utána működésben volt a teljes műjégpálya és a közönség nagy élvezettel korcsolyázott a tükörsima jégen. Délután rendezték meg az idei szezón első műkorcsolyázó bemutatóját, amelyet nagy közönség nézett végig.

Először apró kisgyermekek mutattak be szép gyakorlatokat. A 8 éves Király Ferinek és a 6 éves Sári Évikének külön sikere volt. Utána Király Zoltán, Basch Erika és Fodor Ferenc végeztek szebbnél szebb gyakorlatokat. Kellemes feltűnést keltett Kállay Kristóf a bencés gimnázium ügyes diákjának bemutatója.

A fiatal Kállay, akit a jövő nagy magyar műkorcsolyázójának tartanak, már a szezón elején kitűnt tehetségével, bátor plasztikus ugrásaival, gyors és szép piruettjeivel. A műkorcsolyázó délutánt Szilassy Nadinka művészi akrobatikus korcsolyázása fejezte be. A legjobb magyar férfi műkorcsolyázó, Pataky Dénes Párizsba utazott, ahol részt vesz a jégpalotában rendezendő nagy bemutatón.

A magyar jéghokkisportnak szombaton és vasárnap lesz nagy eseménye Budapesten. A Klagenfurter Athletik Sport Club, Ausztria jéghokki bajnokcsapata a városligeti műjégpályán mérkőzik a Budapesti Korcsolyázó Egylet csapatával.

Az osztrák bajnokcsapat fogadtatására nagy előkészületeket tettek. Különösen a BKE jéghokkicsapatának jelenlegi erőviszonyára kíváncsiak a szakértők. Ez az osztrák-magyar mérkőzés nagy kihatással lehet a magyar jéghokki sportra.

Itt említjük meg, hogy a BKE választmánya úgy döntött, hogy az idén megszünteti a karácsonykor szokásos filléres belépőjegyek kiadatását, ehelyett inkább olcsó bérletjegyeket juttat a korcsolyázók számára.