Első nagy külföldi meccsén 14:3 arányú vereség érte kézilabda csapatunkat

Darmstadt, december 9.
Németország-Magyarország válogatott kézilabda-mérkőzés 14:3 (5:1). 8000 néző, Bíró: Ackermann (Hannover). A fiatal magyar kézilabdasportnak első nagy csatája volt ez Németországban, ahol a kézilabdasportnak már nagy múltja és úgyszólván minden német tornaegyletnek saját kézilabdacsapata van.

A mérkőzést a Blöckenfall-i kapu melletti sportpályán játszották. Zászlócsere és a két nemzet himnusza után a német csapat változatlan felállításban, a magyar csapat a balszélső helyén Dobos-sal kezdte meg a mérkőzést.

Németország már elejétől fogva fölényben volt és a 8. percben megkezdődött a gólok sorozata Feick révén, 4:0-s vezetés után a magyarok is szóhoz jutottak és a 25. percben Dobos megszerezte az első gólt, de Feick és Goldstein révén a félidő eredménye 6:1 lett Németország javára.

A második félidőben a játék képe változatlan volt és a magyarok részéről csak Dobos és a 24. p-ben Csillag szépíthetett az eredményen.

A magyar csapat a vereség ellenére is igen szépen játszott. A labdafogás kifogástalan volt, csupán az összjáték volt lassú és így a németeknek könnyű volt a labdára helyezkedni. A magyar kapuban Angyal néhányszor bravúrosan védett menthetetlennek látszó labdákat.