Rendőrkézre került Jellinek Géza

Rendőrkézre került Jellinek Géza, aki a román megszállás idején román katonai uniformisba öltözve fosztogatott.

A rendőrség letartóztatta Jellinek Géza 41 éves műszerészt és testvérét, Jellinek Béla negyvenéves borbélysegédet, akik néhány nap előtt betörtek Kovács Nándor kereskedő Kossuth Lajos ucca 11. alatti lakására és onnan háromezer pengő értékű ezüstöt és szőnyeget vittek el.

Jellinek Géza régi ismerőse a rendőrségnek, ő volt az, aki a román megszállás idején román katonai uniformisban járkált Budapesten és sok visszaélést követett el. Így egyik cinkosával, akit a bűnöző világban Tengerész Pista néven ismernek, megjelent Meister szappangyárosnál azzal, hogy előállítja a főkapitányságra. Meister kénytelen-kelletlen követte Jellineket, aki azonban, amikor a villamos a főkapitányság közelébe ért, leugrott és eltűnt. Meister, akinek előállítására természetesen semmi ok nem volt, hazasietett, de közben Tengerész Pista a lakást teljesen kifosztotta.

Jellinek Gézát akkoriban elfogták és tízévi fegyházra ítélték, de Jellinek megszökött és több mint tíz esztendeig Afrikában és Franciaországban bujdosott.