Lawn-tennis pályák Budapesten

A Budapesti Lawn-Tennis Club margitszigeti pályáin már márczius 15-ike óta mozgalmas élet folyik. A club paszszionatusabb tagjai nap-nap mellett szorgalmas tréninget folytatnak.

Különösen erősek az egylet hölgytagjai. Köztük van Rakovszky Etelka és Madarász Margit, az ország elismert legjobb játékosnői.

A férfiak régi gárdájából jó formában van Szentgyörgyi Imre, de feltünő jó erőkre inkább a fiatalok közt találunk. Különösen Fabiny István és Rakovszky István máris kiváló játékosok s sportjövőjük elé a legnagyobb várakozással nézhetünk. A club májusban házi handicapot rendez, mintegy előkészítésül a juniusban rendezendő bajnoki versenyekre.

A Neptun evezős egylet három évi kényszerű szünet után az idén ismét egy lawn-tennis pályát bocsát tagjai rendelkezésére. A pályának igen jó északnyugat-délkeleti fekvése van, Három oldalt védett helyen a csónakda északi oldalán a Duna mellett épült. Sajnálatos, hogy a helyszűke nem engedett meg nagyobb kifutókat, egyébként a pálya egyike az ország legszebb pályáinak.

A Nemzeti Hajós Egylet második lawn-tennis pályáját készül idén felállítani. Az erre vonatkozó tárgyalások még folyamatban vannak.