Schuschnigg Franciaországban és Angliában

Párizs, február 24.
Schuschnigg kancellár és Berger-Waldenegg külügyminiszter vasárnap délelőtt féltizenegykor utaztak el Londonba. Az északi pályaudvaron nagy rendőri készültség vonult fel, hogy megakadályozzon minden tüntetést és egy katonai díszszázad tisztelgett az osztrák vendégek előtt. Flandin miniszterelnök, Laval külügyminiszter és Regnier belügyminiszter búcsúztatták a kormány nevében az osztrák államférfiakat, akik kijelentetlek, hogy a párizsi tárgyalások eredményével nagyon meg vannak elégedve.

A sajtó is kiemelt az eszmecserék szívélyességét, valamint a két kormány nézeteinek azonosságát úgy a dunai egyezmény, mint a londoni egyezmények kérdésében. Kivétel nélkül dicsérő hangon irnak az osztrák államférfiak széles látóköréről és ügyes tárgyalási módszeréről.

Schuschnigg és Berger-Waldenegg olyan meleg hangon beszéltek a francia-osztrák barátságról, hogy ez valamennyi francia szívében visszhangra talált. A tárgyalások eredményét nem foglalták jegyzőkönyvbe, de megállapították azt az alapot, amelyre a dunai egyezmény fel fog épülni.

London, február 24.
Schuschnigg kancellár és Berger-Waldenegg külügyminiszter 13 tagból álló kíséretükkel délután érkeztek délután Folkestoneba.

A kikötőt polgáriruhás rendőrök raja lepte el és az előkelő osztrák vendégek csak azután ültek be a vonatba, amikor már az utolsó utas is beszállt. A pályát Folkestonetól Londonig erősen őrizték és útközben nem is került sor semmiféle rendzavarásra vagy zavaró incidensre, de
Londonban kisebb tüntetések voltak.

A pályaudvaron Sir John Simon külügyminiszter. Corbin francia nagykövet és a Foreign Office több magasrangú tisztviselője fogadta Schuschnigg kancellárt és kíséretét. A pályaudvarhoz vezető útvonalokon nagyszámú rendőrség ügyelt a rendre te több tüntetőt letartóztattak.

A kancellár és a külügyminiszter az osztrák követségen szállottak meg és vasárnap este Lord Londonderry légügyi miniszter ebédeljen megkezdték tanácskozásaikat MacDonald miniszterelnökkel és Sir John Simon külügyminiszterrel.