Trollybusz-keservek a Bécsi-úton

(Levél a szerkesztőhöz)

A főváros legpompásabb társas közlekedési eszközét eldugták a Bécsi-útra.
Kár. Ilyen kényelmes alkalmatosság – gyors, zajtalan, szagtalan, mely nem ráz – nincs több az országban. Reméljük, hogy mielőbb behozzák a város belsejébe is. Milyen jó volna például a belső Lipótváros megszűnt villamos-vasúti vonala helyén, ahol már felső vezetéke is megvan részben, vagy pedig a nemsokára megszűnő belvárosi – Kecskeméti-, Irányi-utcák – villamos-vasút vonalát ezzel pótolni!

Van azonban egy nagy furcsasága:
nem adnak rá jegyet. Nem!

A belső végállomáson még inkább szerezhet az utas:
ha nincs zsebében a 2 tantusz, ott a szomszédban a trafik. A kocsivezető igen előzékeny, megvárja, amíg érte szaladunk. De mi történik a külső végállomáson, ahol senki és semmi nincs közel-távolban, ha történetesen nincs a zsebünkben 2 tantusz.

Ha szerencsénk van
és netán van még egy beutazni szándékozó odakinn és – netán van nála két felesleges tantusz, talán sikerül azt tőle megfelelő szónoki rátermettség és rábeszélő avagy könyörgő képesség segítségével – megvásárolnunk. De ha nincs – akkor már csak az előzékeny kocsivezető mérhetetlen lelkiismeretlensége segíthet, aki átveszi 12 filléredet és – talán kihoz a legközelebbi fordulóval 2 tantuszt a trafikból, melyekkel 20 perces várakozás után felszállhatunk végre a trollybuszra.
(Aláírás)