Benes aláírta Moszkvában az orosz-csehszlovák katonai egyezményt

Moszkva, június 10.
Benes külügyminiszter moszkvai látogatása ugyanoly keretek között folyik le, mint néhány hét előtt Laval külügyminiszter látogatása. Tárgyalások, fogadások és ünnepi ebédek egymást váltogatják.

Benes és Sztalin ünnepélyes formák között aláírták a két állam közötti kölcsönös segélynyujtási egyezmény ratifikálás okmányát, s ezt követően a kereskedelmi egyezményt. Vasárnap délután Benes újabb megbeszélést folytatott és hétfőn Leningrádba utazott, ahol két napig marad.

Moszkva, június 10.
(Az Havas-ügynökség jelentése.) Sztalin és Benes megállapították, hogy külpolitikai kérdésekben azonos felfogást vallanak és elhatározták, hogy közvetítést kísérelnek meg Szovjet-Oroszország és a kisantant, de különösen Szovjet-Oroszország és Jugoszlávia között. Benes vállalkozott a közvetítésére.

A cseh külügyminiszter az Havas-iroda képviselőjének a következőket mondotta:
- Az elmult hónapokban Csehország és Szovjet-Oroszország között létrejött egyezmények óta Szovjet-Oroszország, a kisantant, a Balkán-szövetség és Nyugat-Európa között. Remélem, hogy a most folyamodott megbeszéléseink jó kihatással lesznek a dunai szerződésre.