Magyar kiállítás Bécsben és Münchenben

A Külkereskedelmi Hivatal propagandaosztálya egyidőben két nagy nemzetközi kiállítás magyar csoportjának megszervezésén is fáradozik. Résztveszünk agrártermékekkel az őszi bécsi vásáron, amit különben az osztrák követség által rendezett legutóbbi sajtóértekezleten is bejelentett Tóth B. László, a Külkereskedelmi Hivatal propagandafőnöke.

Münchenben szeptember 20. és 29-e között nemzetközi élelmiszer-kiállítás
lesz, amelyet a németországi élelmiszerkereskedők és beszerző szövetkezetek hivatalos érdekképviseleti szerve rendez. Magyarország részvétele is rendkívül fontos, hiszen az egész birodalomból nagy számmal jönnek össze a kiállításra és az azzal kapcsolatos kongresszusra a kereskedők, szövetkezeti vezetők, akiknek eredményesen lehet a magyar élelmezési cikkek és italok minőségére felhívni a figyelmét.

Magyarország reprezentatív élelmiszercsoportja
a kiállítás legalkalmasabb helyén, a főbejárat mellett közvetlenül lesz. Márkázott exportcikkeink mellett a legkiválóbb minőségű búza, vető- és fogyasztási mag, baromfi, tojás, toll, gyümölcs, paradicsomkonzerv, méz, tésztanemű, stb. kerül itt bemutatásra. Külön magyar vendéglő is lesz, ahol különleges magyar ételeket és borokat szolgálnak fel cigánymuzsika mellett.

A Külkereskedelmi Hivatal által rendezett két fontos kiállításra
máris nagyszámban jelentkeztek a magyar exportcégek és szó van arról is, hogy ez alkalommal tanulmányútat is szervezzenek Münchenbe.