Felrobbant a párizsi konferencia

Párizs, augusztus 18.
(Az Havas ügynökség jelentése.)
Vasárnap este 8 órakor Laval hivatali szobájában fogadta a sajtó képviselőit és a következő közleményt olvasta fel előttük: Laval, Eden és Aloisi összejöttek Párizsban, hogy módot keressenek az olasz-etióp viszály békés megoldására.

Mindeddig nem tudták a tárgyalásnak olyan alapját megtalálni, amely lehetővé tenné számukra a konfliktus megoldását. A vita folyamán tett javaslatok megvizsgálása során olyan nehézségek merültek fel, amelyek szükségessé teszik a javaslatok megkezdett tanulmányozásának félbeszakítását. Az eszmecserét diplomáciai úton folytatják.

Franciaország folytatja erőfeszítéseit….

Párizs, augusztus 18.
(Az Havas-ügynökség jelentése.) Az este folyamán félhivatalos francia körökben kijelentették, hogy a háromhatalmi értekezlet elhalasztását nem kell annak tekinteni, hogy véglegesen befejezték volna az olasz-abesszin-ügy békés megoldására Párizsban megkezdett megbeszéléseket.

Franciaországnak Olaszországhoz való barátsága már eddig is rendkívüli erőfeszítésekre késztette a francia bizottságot, amely ezeket az erőfeszítéseit a lehetőségek végső határáig folytatni fogja.