A Ferencváros biztos győzelmet aratott Szegeden

Ferencváros – Szeged FC 6:1

A szegediek mindig sok paprikát hintettek a Ferencváros „orra” alá. Az őszi szezónban is sok kellemetlenséget okoztak a bajnokcsapatnak és a vasárnapi szegedi meccsen arról volt szó, hogy a szegediek folytatni tudják-e előretörésüket, viszont a Ferencváros meg tudja-e tartani helyét a bajnoki finisben.

A Ferencváros négyezer néző előtt a sáros talajon nagy komolysággal és felkészültséggel ment a küzdelembe, hisz nem babra megy a játék. És pár perc múlva, alig hogy megkezdődött a küzdelem. Kemény lefutott, beadta a labdát, közben Sárosi elesett, de a földön fekve is eltalálta a labdát, amely bezúdult a szegediek kapujába.

Az 1:0 arányú vezetés után Vastag, a szegedi csatár jutott gólhelyzetbe, amelyet azonban elhamarkodott. A 30. percben Kutasi megsérült, egy percig szünetelt a játék.

A 37. percben az erőteljesen induló ferencvárosi akcióból Sárosi kettőre szaporította csapata góljainak számát. A 42. percben Táncos beadása után Sárosi Keményhez továbbított, aki megszerezte a Ferencváros harmadik gólját.

A második félidőben Mester szabadrúgása a kapufáról visszapattant. Tombác elkaparintotta a labdát és belőtte a szegediek szépséggólját. 3:1. Most kissé eldurvult a játék, egyik-másik szegedi játékos túl erélyesen küzdött.

A 29. percben folytatódtak a ferencvárosi gólok. Sárosi lőtte a negyediket. Móré az ötödiket és végül megint Sárosi a hatodikat. A Ferencváros győzelmét az egyébként nagy elánnal küzdő szegedi csapat pillanatnyilag sem tudta kétségessé tenni.

A győztes csapatban Sárosi, Kemény, Táncos és Polgár emelkedett ki. A szegedieknél Raffay, Mester és Vastag volt a legjobb. Hertzka Pál kiválóan vezette az érdekes és nagyiramú mérkőzést.