Magyar birkózók gyászos szereplése a koppenhágai Európa-bajnokságokon

Koppenhága, április 21.
A görög-római amatőr birkózó Európa-bajnoki versenyen szombaton késő este a légsúly második fordulójában a német Möcheln pontozással győzött a magyar Lőrincz ellen, aki vereségével kiesett a versenyből. Lőrincz igen jól védekezett és a német győzelme csak az utolsó nagy percben vált kétségtelenné.

A pehelysúlyban a német Hering 5 p. 40 mp. után dobta H. Pihlajamackit (finn)

A könnyűsúlyban a müncheni Ehrl pontozással győzött a magyar Kálmán ellen, aki ezzel szintén kiesett a további versenyből. A müncheni birkózó győzelme szintén csak a mérkőzés végén domborodik ki, de végül is a három pontozóbíró egyhangúan őt nyilvánította győztesnek.

A weltersúlyban a német Schaefer 1 p. 21 mp. után dobta az osztrák Hometnert.

Húsvét vasárnap folytatták a mérkőzést. A középsúlyban Ivar Johanson (svéd) védő 10 p. 55 mp. után két vállra fektette legerősebb ellenfelét, a finn Pikkusaarit, a német Paar pontozással győzött a lett Kalmins ellen.

A kisnehézsúlyban a német Böhmel 4 p. 30 mp. után dobta a lengyel Krysmalskit, a finn Pellinen pedig pontozással győzött a lett Bietags, a bajnoki cím védője ellen. A dán Palkin pontozással győzött a cseh Prokop ellen. A svéd Cadier 15 p. 7 mp. múlva két vállra fektette a magyar Virágh-Ebnert, aki szintén kiesett.

A nehézsúlyban a német Hornfischer, védő, 1 p. 40 mp. után dobta a finn Nyströmöt, a svéd Nyman pedig 4 p. 20 mp. után tussal győzött a dán Larsen ellen.

A légsúlycsoport második fordulójában vasárnap a svéd Tuvesson pontozással győzött a dán Voigt ellen, a finn Hjelt ugyancsak pontgyőzelmet aratott a francia Bayle ellen és végül a cseh Nic 1 p. 25 mp. után dobta a lett Beinarowichot.

A pehelysúlyban a dán Meier pontozással győzött Zombori Ödön ellen, aki szintén kieset. A norvég Martinsen 5 p. 20 mp. után dobta a francia Francois-t, a cseh Stampka pedig 7 p. 30 mp. után dobta a Dworogot.

A könnyűsúlyban a finn Koselka pontozással győzött az osztrák Grasl ellen. A svéd Olavson 4 p. 20 mp. után két vállra fektette az angol Whitfield-t, a dán Kurland 1 p. 45 mp. után dobta a norvég Raabot, a lett Atars 9 p. 10 mp. után tussal győzött a lengyel Neuff ellen.

A középsúlyban a magyar Rihetzky pontozással győzött az észt Maeghi ellen, a finn Pikkusaari pedig pontozással győzött a dán Eriksen ellen.

Rihetzky második mérkőzésén pontozással ugyancsak vereséget szenvedett a francia Bonazattól és így az utolsó magyar versenyző is kiesett, az Európa-bajnoki küzdelemből.