A magyar válogatott csapat súlyos kudarca Zürichben

Svájc – Magyarország 6:2 (4:0)

Már 5:0-ra vezetett a svájci csapat

A Grasshoppers új pályájára már szitáló esőben érkezett a magyar csapat. A 35.000 főnyi befogadó képességű pályán már 3 óra előtt 22.000 főnyi közönség volt. Elsőnek a magyar csapat lépett pályára, majd utána a svájci csapat. A fehéringes magyar csapatot lelkes taps fogadta. A magyar legénység az eredetileg kijelölt összeállításban állott fel, míg a svájciaknál Gobel játszott Max Weiler helyén.

Svájc csapata lelkes játékával megérdemelte a győzelmet, ha a gólarány kissé túlzott is. A svájciak közül kitűnően játszott Bizzozero kapus és az egész csatársor. A magyar csapatban a vereség ellenére is a védelem és a fedezetsor volt jó, míg a csatársor puhán játszott. Sárosi nem nyújtotta azt, amit a svájciak vártak tőle.

Az első támadást Svájc vezette és már az első percben Jaeck lövése csak alig kerülte el Hóri kapuját. A magyar ellentámadást Vince indította el, de Titkos mellé lőtt. A svájci támadások csupán a hatodik perctől kezdve bontakoztak ki.

A 8. percben Amado megszökött, éles lövését Hóri kiütötte, Abegglen lőtt, Hóri ezt is védte, de a lepattanó labdát Jaeck a hálóba juttatta. (1:0). A lelkes svájci csatársor továbbra is támadott és a játék majdnem kizárólag a magyarok térfelében folyt. Némi megkönnyebbülést csupán Rökk kitörése jelentett, de labdája arasszal kapu fölé ment.

A heves iramban Sternerg összeütközött Amadoval, majd Abegglen lövése került alig kapu mellé. A 22. percben esett Svájc második gólja. Amado beadása Kielholzhoz került, aki a kifutó Hóri mellett hálóba helyezte. (2:0).

A 26. percben szögletrúgás esett Svájc kapuja ellen, de Bizzozero pompásan védett. A két pompás svájci támadás után a 38. percben a svájci balszárny megszökött, a hosszú keresztpassz Jaeckhez jutott, akinek pompás beadását Kielholz góllá értékesíthette. (3:0).

Rövid lélegzetű magyar ellentámadás után ezúttal a svájci jobbszárny támadott, Bösch beadását Kielholz elhibázta ugyan, de a résenálló Trello Abegglen belőtte. (4:0). Az első félidő utolsó öt percében a magyar csapat támadott, de Cseh II. és Sárosi lövése elkerülte a svájci kaput.

Újrakezdés után Svájc ért el sarokrúgást, majd Bizzozero védte Avar és utána Cseh II. lövését. A 10. percben Abeggien lövése lécről pattant vissza, majd a 14-ik percben Kielholz egyéni játékkal ötre szaporította a svájci gólok számát. (5:0).

A 15. percben végre Cseh II., miután három svájci játékost kicselezett, egyéni játékkal gólt lőtt (5:1), amelyre azonban már a 18. percben Abeggien válaszolt. (6:1).

A 28. percben Minelli büntetőrúgást vétett: a megítélt 11-est Cseh II. belőtte. (6:2). A mérkőzés hátralévő részében Svájc kissé fékezett, de a puha magyar csatároknak semmi sem sikerült. Az utolsó percekben Rökk közvetlen közelről a svájci kapus kezébe lőtt.