Pelle István nyerte Boroszlóban a magyar-német tornászviadalt

Attól a perctől kezdve, hogy Magyarország válogatott tornászcsapata megérkezett Boroszlóba, a németek állandó ünneplésben részesítették őket. Megérkezésükkor zászlóerdő fogadta őket és felolvasták Hitler kancellár üdvözlő táviratát.

Vasárnap délután tízezer néző előtt tartották meg a német-magyar válogatott tornászviadalt. A német rádió helyszíni közvetítést adott a nagy mérkőzésről. Tschammer-Osten, a birodalmi sportdiktátor bevezető szavai után kezdődött mérkőzés, amely az utóbbi tíz év legizgalmasabb és legszebb csatája volt.

Az egyéni versenyben Pelle István 58:15 ponttal győzött. Amikor kihirdették az eredményt, a zenekar a magyar himnuszt játszotta és a közönség a győztes magyar bajnokot ünnepelte. Schwarzmann végzett a második helyen 58 ponttal, míg Winter a negyedik helyre került 57:3 ponttal.

Érdekes volt a gyűrűverseny, amelye az első három helyet magyarok foglalták el: Pelle, Sarlós és Hegedűs. Pelle itt a maximális 10 pontot kapta. A műszabadgyakorlatokban is fölényesen győzött. Korláton és nyújtón a harmadik helyre került. A lóugrásban Tót és Péter holtversenyben végzett a második helyen.

A csapatversenyt Németország csapata nyerte meg 340 ponttal, a magyar csapat 332:2 pontjával szemben.