Delmár Walter nyerte az „Országos Frontharcos Szövetség” túraútját

1200 kilométeres távon, két napon keresztül futották az „Országos Frontharcos Szövetség” harmadik túraútját, amelyen 37 versenyző indult: 16 autó, 6 oldalkocsis és 15 szóló motorkerékpár.

A versenyzőket szombaton reggel 5 órakor indította el dr. Szelnár Aladár, a „Frontharcos Szövetség” autó- és motorsport osztályának vezetője a Hősök Emlékművétől.

Erős küzdelem után vasárnap reggel öt órakor haladt át az újpesti megyeri csárdánál levő célon a túraút abszolút győztese, Delmár Walter Alfa Romeo kocsiján. Minden hibapont nélkül abszolválta a versenynek úgy síkterepi részét, mint a hegyiversenyt, amelyet a Mecsek éles fordulókban gazdag, szerpentines útjain folytattak le.

Nem sokkal utána Wicsengrund Ferenc érkezett Hanomag, Kovács Kálmán pedig Steyr kocsiján. Az oldalkocsis motorkerékpárok csoportjában elsőnek büntetőpont nélkül Komlósi Béla BNW gépén, a szólómotor-kerékpárok csoportjában pedig Lukavecz Ferenc futott be Puch gépén.

A szólómotor-kerékpárok kategóriáját Bartal György nyerte 500-as BSA gépén és ugyancsak ő volt a hegyiverseny abszolút győztese. A túraútnak az időjárás nem nagyon kedvezett, a versenyzőket majdnem egész útjukon eső és szélvihar kísérte, Delmár mégis 3 p 23 mp, szinte tüneményes idő alatt végezte el a hegyiversenyben vállalt nehéz feladatot.

A versenyzők között egy hölgy is volt, báró Kohner Auguszts, aki szintén minden hibapont nélkül végezte a versenyt. A célhoz délig már valamennyi kocsi és motorkerékpár beérkezett, majd menetbe tömörülve, elvonult a Hősök Emlékművéhez, amelyet megkoszorúztak.