Gabrovitz és Schréderné nyerte Budapest teniszbajnokságát.

Vasárnap folytatták és nagyrészt be is fejezték a BLKE teniszversenyét, amely sok meglepetést hozott Budapest bajnokságaiban.

Igen örvendetes az utánpótlás szempontjából a fiatal, alig 17 éves Stolpa József szereplése. A BLKE ifjúsági bajnoka több első osztályú játékost győzött le és a legmodernebb gyors ütőtechnikával dolgozott. Nagy jövő áll előtte.

Budapest bajnoksága:
Férfi egyes. Bajnok Gabrovitz. A döntőben Gabrovitz simán, biztosan győzte le Bánót 6:2, 6:1 arányban. A harmadik hely Ferenczyé és Straub Eleké.

A női egyesben bajnok Schréderné, aki 6:3, 6:1 arányban győzött a döntőben. Második Lates Csilla, aki ezen a versenyen megverte Jankovich Mariettát, Baumgarten Magdát és Sas Mártát, kissé fáradtan állott ki Schréderné ellen. Schréderné kitűnő formában szerezte meg a győzelmet. Harmadik Tsukné és Sas Márta.

A férfi párosban bajnok és Gabrovitz-Elissen pár. Változatos iramú küzdelemben 2:6, 9:7, 6:3, 1:6 és 6:1 szetarányban győzték le a Ferenczy-Friedrich párt. Harmadik Péteri-Pető pár és a két Dretomsky.

Az ifjúsági bajnokságban a fiú egyes döntő eredménye: Stolpa J. – Michalovich 6:2, 6:2. Harmadik Modern és Temple. A lányok egyesében a döntő Nagydéli – Ágoston meccs 6:2, 4:6, 6:0 arányban végződött. Harmadik Voit és Rökk.

A jubileumi férfi egyesben Stolpa-Macsuha 10:8, 6:2. A döntőt Stolpa Dretomsky II. ellen hétfőn játssza le.

A mintaszerű verseny befejezése után kiosztották a BLKE művészi tiszteletdíjait.