A ludovikás Kovács nyerte Magyarország kardvívó bajnokságát

Vasárnap tartották meg Magyarország idei karcvívóbajnokságát, amelynek eredménye a következő:
Bajnok: Kovács (LASE) 6 győzelemmel. Második: Masslay (HTVK) 6 gy., harmadik Bay (BEAC) 5 gy. Negyedik: Gerevich (MAC) 5 gy., ötödik: Rajcsányi (MAC) 4 gy., hatodik: Berczeli (HTVK) 4 gy. Hetedik: Szilassy (MAC) 3 gy., nyolcadik: Rajczy (BEAC) 2 gy., kilencedik: Rónay (MAC) 1 gy.

Az elő- és középdöntő-mérkőzéseket délelőtt tartották meg a Nemzeti Tornacsarnokban. Legnagyobb meglepetése a délelőtti programnak Rajczy (Rasztovich) szereplése volt. Rajczy ugyanis csak úgy jutott be a középdöntőbe, mint harmadik helyezett, hogy Gönczyvel és Prücklerrel holtversenyben vívott.

A másik meglepetés Kabos Endre visszalépése. Az UTE kiváló Európa-bajnok kardvívója bejutott ugyan a döntőbe, de ott visszalépett, mert e héten Pozsonyban szerepelt és az ottani mérkőzések annyira kifárasztották, hogy nem érezte magát elég erősnek a bajnoki döntőben való szereplésre.

A fiatal Kovács megérdemelten nyerte meg a bajnokságot, mert mindvégig nagyszerűen vívott. Maszlayval együtt holtversenyben jutott az első helyre. A döntő asszót azután 5:3-ra nyerte. A legizgalmasabb, a legszebb asszója volt ez az estnek, méltó a nagy küzdelemhez. Villámgyors tusok követték egymást.

Maszlay második helyezést kevesen várták, mindenki azt hitte, hogy Gerevich és Rajcsányi megelőzi őt. Nem várták Bay előretörését sem, ő ugyanis eddig csak tőrrel és epével vívott és most kiderült, hogy a kardvívásban is jól megállja a helyét. A döntő küzdelem háromnegyed részében vezetett és csak Szilassytól szenvedett vereség juttatta a harmadik helyre.