Rajcsányi nyerte a hősök kardvívó emlékversenyét

A MAC margitszigeti klubházának teraszán szabad ég alatt rendezték meg a griffmadarasok a hagyományos kardvívó hősök emlékversenyt, amelyet egyúttal a tragikus körülmények között elhunyt vitéz Tersztyánszky Ödön olimpiai bajnok emlékének szenteltek.

A közönség soraiban megjelent Szendy Károly polgármester is. A döntőbe a délelőtti előmérkőzések alapján Maszlay, Rajcsányi, Berezelly, Gerevich, Kabos, Rajczy, Erdélyi, Kovács és Zirczi jutottak. A küzdelem mindvégig nagyon élvezetes és izgalmas volt.

Egy ideig Rajcsányi és Kabos teljesen egyforma győzelmekkel vezettek. Kettőjük párharcában azonban Rajcsányi győzött 5:2 arányban. Ekkor már csak ő maradt veretlen, de később Erdélyitől vereséget szenvedett.

Ezzel az egy vereséggel is még mindig Rajcsányié volt a vezetés, amikor sor került a döntő asszóra, amely közte és Kovács között játszódott le. Ezt az asszót is Rajcsányi (MAC) nyerte és így hét győzelemmel és egy vereséggel megszerezte az elsőséget.

A második helyre Gerevich (MAC) jutott hat győzelemmel és két vereséggel, míg a harmadik helyezést Kabos érte el öt győzelemmel és három vereséggel.