AS Roma – Ferencváros 3:1

A Ferencváros állandóan támadott mégis kikapott

Róma, június 16.
Az osztrák Frankenstein bíráskodása mellett 15.000 néző előtt mérkőzött a Ferencváros az AS Roma csapatával. A Ferencváros csapata a mérkőzés nagy részében fölényben volt a csupán csatárai kapuelőtti tehetetlenségének tulajdoníthatja, hogy vereséget szenvedett.

A Háda, Polgár és Korányi védelem kitűnően működött, a fedezetsor is jól dolgozott. A Róma csapata a drágán vásárolt új játékosok ellenére sem bizonyult jobbnak a Ferencvárosnál. Védelme erélyesen dolgozott, kitűnő volt Bernardini középfedezet, a csatársorban pedig Seopeli argentínai csatár, míg Cattaneo jobbszélső szürkén játszott.

Változatos küzdelem után a 25. percben Scopelli lőtte az olaszok vezető gólját és öt perccel később Guaita kettőre szaporította az olasz gólok számát. A félidő vég efelé a Ferencváros mind több támadást vezetett és a 43. percben Móré 25 méteres szabadrúgásából első góljához jutott.

Szünet után a Ferencváros fölénye időközönként oly nagy volt, hogy a Róma csapatában csak három csatár volt elől, míg a többiek a védelemben segítettek.

A 28. percben Cattaneo lerohant, Lázár kézzel érintette a labdát: a bíró szabadrúgást ítélt, melyből a labda a balszélső Tomasihoz, tőle pedig Scopolihoz került, aki a kapunak háttal állva, lehetetlen helyzetből gólt rúgott.

A Ferencváros csapata nem csüggedt, még erősebben ostromolt, a Róma azonban minden emberét a védelembe vonta és gól nélkül úszta meg a félidő hátralevő részét.

A Ferencváros csapata hétfőn reggel 1/2 7 órakor utazik el Rómából és kedden 3/4 10 órakor érkezik Budapestre.