Gabrovitz és Szigeti a magyar-olasz-cseh teniszmérkőzés hősei

Vasárnap délután a fülledten meleg időjárás ellenére is több ezer főnyi közönség gyűlt össze a MAC margitszigeti díszpályáján, hogy szemtanúja legyen a magyar-cseh-olasz teniszmérkőzés még hátralévő küzdelmeinek.

Elsőnek a cseh és olasz pár állott fel, hogy a 2:1 arányú cseh vezetés mellett félbeszakított mérkőzést befejezzék. Az olaszok a negyedik szetben erősen támadtak és 6:4-re nyerték meg a szetet. Különösen Gurura vált ki az olasz együttesből.

A cseh részen Hecht bravúros támadásait nem támogatta eléggé a rossz formában lévő Steyskal és így az utolsó szet is az olaszok zsákmánya lett. Az olasz pár 5:7, 6:4, 4:6, 6:4, 6:3 arányban győzött. Ezután a nap egyik legizgalmasabb eseménye, a magyar

Gabrovitz Emil és az olasz Rado küzdelme következett. Az olasz játékos Palmieri stílusában a játék elején kellemetlen perceket szerzett Gabrovitznak, aki azonban okos taktikával védekezett és az olasz 0:3-as vezetése 4:4-re egyenlítette ki.

Utána újból Rado vezetett 5:4-re, Gabrovitz kiegyenlít 5:5-re, sőt megszerzi a vezetést 6:5-re. Rado azonban bravúros elütéssel újra vezetéshez jut. Gabrovitz erősíti a tempót: 7:7, majd 8:7 és kitűnő lecsapással 9:7 arányban Magyarország javára dönti el a szetet.

A második szet első gémje roppant izgalmas labdamenetet hoz, mindkét játékos egész fegyvertárát beleviszi a küzdelembe, végül is l:0-ra Gabrovitz szerzi meg a vezetést.

A cserénél mindketten frissítőket vesznek magukhoz és Gabrovitz vizes borogatást rakat a nyakára, hogy a fülledt levegőt ellensúlyozza. Csakhamar 3:0-ra, 3:1-re, majd 4:1-re vezet. Rado visszaesik. Időnként megpróbálkozik lehetetlennek látszó labdákat is elérni, de a mérkőzés végül is 6:2 arányban Gabrovitz zsákmánya.

Ezután az olasz Taroni mérkőzött csehszlovák Csernoch-hal, akit heves küzdelemben 9:7, 1:6, 6:2 arányban vert meg.

A nap legszebb mérkőzése a magyar-cseh párosmérkőzés volt, amelyben különösen Szigeti brillírozott. Kemény, férfias ütései, habozást nem ismerő hálójátékra, lecsapásai az első szetben zavarba hozták a cseh párt, amelynek kimagaslóan jobbik tagja, Hecht, a legelveszettebbeknek hitt labdát is támadólag tudta visszaütni.

Az első szetet a magyar pár nyerte 6:4 arányban, de ezután kissé visszaestek, úgyhogy a második szetet 6:8 arányban elveszítették. A következő szet fölényesen lett a magyar teniszezők zsákmánya: 6:0 arányban nyerték meg. A negyedik szet 5:3 arányú cseh vezetés mellett a sötétség miatt abbamaradt. A játékot már nem is fogják befejezni, mert a cseh teniszezők elutaznak.

Végeredményben a magyar-olasz-cseh teniszmérkőzés a magyarok nagy győzelmével végződött, mert öt számot nyertek meg, míg az olaszok és csehek 2-2 számban győztek.