Szenzációs fordulat a Lindbergh pörben: nem Hauptmann a gyilkos!

Dajkája és két másik férfi rabolták el a bébit
Newyork, február 3.

A Lindbergh- bébi elrablásának bűnpere szenzációs fordulathoz érkezett. Trenley írásszakértő kijelentette, hogy a váltságdíjat kérő levelet nem Hauptmann írta és ezzel a vád elvesztette egyik legerősebb bizonyítékát.

Szombaton egy Sommer nevű tanút hallgatott ki a bíróság, aki elmondotta, hogy 1932 március 2-án néhány órával a bébi elhurcolása után a Hudson folyó gőzkompján egy asszonyt látott, aki karján szőke gyermeket vitt és akit a két férfi kísért. Sommer a három embert a gyermekkel együtt később újból látta egy villamoson s feltűnt neki, hogy az asszony rendkívül idegesen viselkedett. Amikor a tanú idáig ért a vallomásában, Rellly ügyvéd, Hauptmann védője egy fényképet vett elő és ezt kérdezte:
- Felismeri az ön által látott egyénként ezen a képen?
- Igen, határozottan felismerem!- válaszolta a tanú, mire a védő az esküdtek felé fordult és kijelentette, hogy a képen: a nő Violette Sharp, a Lindbergh- bébi dajkája, a férfi pedig Fish Izidor, aki időközben Lipcsében meghalt.

Hauptmann Bruno a megjelölt dollárbankjegyeket Fish Izidortól kapta és ezért került a vádlottak padjára. Violette Sharp, amikor a rendőrségen kihallgatták, öngyilkosságot követett el. A nagy pörben beállott fordulat valószínűvé teszi, hogy Hauptmannt az esküdtbíróság fel fogja menteni.