Szivenszúrt egy fiatalembert egy fegyházból szabadult angyalföldi bicskás

Szivenszúrt egy fiatalembert egy fegyházból szabadult angyalföldi bicskás, a fölakasztott rendőrgyilkos bűntársa

Szombatra virradó éjszaka kilenctagú társaság kártyázott és koccintgatott az Angyalföld egyik hírhedt lokáljában a Hungária út 92. szám alatti Bableves-csárdájában. Fél egy tájban nagy durranással csapódott ki a füstös, rosszul világított, alacsony helyiség ajtaja és megjelent a küszöbön egy óriási termetű, félelmetes külsejű ember, akiben a helyiség törzsvendégei mingyárt fölismerték a fegyházból, néhány napja szabadult Krinbauer Lajos kocsist, az angyalföldi végek egy leghírhedtebb verekedőjét.

Krinbauer három évig ült a fegyházban Sinkó rendőrfőtörzsmester meggyilkolása miatt:
társát, a rendőrgyilkos Horváth Istvánt, a statárium idején föl is akasztották. Krinbauer és Horváth, az Angyalföld két veszett hírű atlétája, a betörések egész sorát követte el és egy ilyen éjszakai Raubzug közben találkoztak a szerencsétlen Simkó főtörzsőrmesterrel, akit Horváth saját szolgálati revolverével ölt meg, míg bűntársa, Krinbauer, megszökött. Néhány nap múlva azonban elfogták és el is ítélték.

Az angyalföldi kocsmában pánikot keltett a veszedelmes ember megjelenése,
mindenki elhallgatott, ijedt szemek nézték lopva a Herkulest, aki szemmel láthatólag italos volt már és egymásután akart belekötni a helyiség vendégeibe. Odaült a hosszú asztal mellé, kibicelni kezdett a kártyásoknak, egyre- másra sértegette őket, gorombáskodott velük, lökdöste őket, de senki sem mert tiltakozni. Különösen Klopcsek Károly 25 éves napszámosra utazott: többször ráütött a fejére is.

Klopcsek, aki veszített a kártyán, nagyon ideges volt, morogni kezdett, látszott, hogy nem tűri tovább Kirnbauer pökhendi viselkedését. A kültelki krakéler egyszerre csak feléje fordult és reprodukálhatatlan goromba megjegyzést tett egy lányra, akihez Klopcseket gyengéd szálak fűztek:
a dilis Mancira.

Klopcsek ezt már nem tűrhette, felugrott, széket ragadott a kezébe és le akarta ütni a hetvenkedő bicskást, aki azonban balkezével elkapta a széket, majd jobbjával kirántotta bicskáját,
nekiugrott Klopcseknek és szíven szúrta.

A szerencsétlen fiatalember hangos jajszóval esett össze és néhány másodperc alatt meghalt. A Bableves- csárdában óriási riadalom támadt, mindenki az ajtó felé rohant, egymást taposva, rúgva, öklözve menekült az emberek a villogószemű Kirnbauer elől, aki még néhányat hadonászott véres bicskájával és a hirtelen kiüresedő helyiség közepében vad dobbanással állt meg, mint egy felbőszült bika, amelyik új áldozatot keres. Mikor azonban látta, hogy menekülnek előle, fölkacagott, elővette zsebkendőjét, gondosan megtörülgette véres bicskáját, behajtotta a tokjába, zsebrevágta, majd nyugodt, tempós léptekkel a kijárat felé indult és eltűnt az éjszakában.

Még az éj folyamán hajtóvadászatot rendeztek, hogy az Angyalföld hírhedt fenevadját kézrekerítsék de valósággal nyoma veszett a kültelki dzsungelben.