Schmeling 40.000 néző előtt legyőzte Paolinót

Berlin, július 7.
Vasárnap délután 40.000 főnyi néző előtt a Post Stadionban Max Schmeling volt nehézsúlyú világbajnok pontozással győzött Paolino Uzudun spanyol bajnok felett.

Elsőnek Paolino lépett a szorítóba, majd a közönség üdvrivalgása közepette megjelent Schmeling is. A mérlegelésnél Schmeling testsúlyát 174 fonttal, Paolinoét 192 fonttal hirdették ki, a spanyol ökölvívó tehát 18 font súlytöbblettel indult. A mérkőzést Pippow berlini bíró vezette.

A meccs nem elégítette ki a közönség felcsigázott várakozását, mert Schmeling honfitársai buzdítására kiütésre ment és ezúttal nem mutatta be azokat az ötletes támadásokat, amelyekkel legutóbb az amerikai Hamas-sal szemben annyira megnyerte a szakértők tetszését.

Schmeling már az első menetben – szokásától elérően – támadólag lépett fel. Sorozatos rövid horogütéseit Paolino leszegett fejjel, homlokával védte ki. A második menetben Paolino a belharcot kereste, míg Schmeling balkezes egyeneseivel jól megszorította ellenfelét és láthatólag kiütésre ment.

A harmadik és negyedik menetben a küzdelem nyílt volt és a negyedik menetben Schmeling pontveszteséget is szenvedett. Az ötödik menetben azután Schmeling újból hevesen támadott és több ízben a kötelekhez szorította Paolinot, de a spanyol jól bírta a volt világbajnok fergeteges ütéseit. A hatodik menetben azután Paolino egyik ütése övön alul találta Schmelinget, de a mérkőzést folytatták.

A hatodik menetben Paolino állát több ütés találta és a nyolcadik menet is fölényének jegyében zajlott le. A 10. 11 és 17. menetben Schmeling több jobbkezes egyenese talált. A spanyol erősen vérzett arcán, majd a volt világbajnok állkapocsütésétől megszédült, és nem került földre és így a mérkőzés a közönség kiábrándulására csak Schmeling pontgyőzelmével ért véget.