A kis Fröchlich csalás és sikkasztás miatt feljelentette Steiner Simi karmestert

A ,,kis Fröchlich” csalás és sikkasztás miatt feljelentette Steiner Simi karmestert, aki megszökött...

Fröchlich Károly bártulajdonos a Budapesten magyarosodott kis Fröchlich bárzongorista, vasárnap délelőtt izgatottan jelent meg a főkapitányságon.

Feljelentést akarok tenni-mondotta-Steiner Simi karmester és artista ügynök ellen, aki kétezerkilencszáz pengőmet elsikkasztotta. Ezután feljelentést tett csalás és sikkasztás miatt Steiner Simi ismert jazzkarmester és artistaügynök ellen.

Steiner Simi az elmúlt években zenekarával az északi országokban játszott. Tavaly tért haza Budapestre, de minthogy nem tudott elhelyezkedni, zenekarát feloszlatta és artistaügynökséget nyitott.Az ügynökség azonban nem vált be és az egykor divatos jazz karmester elhatározta, hogy revűtársulatot szervez és azzal külföldre utazik. Elsőrangú táncosnőket válogatott össze, táncmesterrel betaníttatta őket, kosztümöket és díszleteket tervezett és bőséges fényképanyagot küldött széjjel külföldre. A Léderer és Társa bécsi artistaügynökség útján a magyar tánccsoportot leszerződtették a milánói Trianon varietéba.

Miközben Steiner Simi a társulatot szervezte, elfogyott a pénze és társat keresett. A társ Fröchlich Károly lett, aki kétezerkilencszáz pengőt adott át Steiner Siminek. Mikor a társulat a milánói Trianonba érkezett, a varieté igazgatója: Boccassini megdöbbenve állapította meg, hogy a kezei között levő fényképeken látható táncosnők nem azonosak azokkal, akik a föllépésre jelentkeztek. Boccassini nem hagyta az Európa balettet fellépni, átadott Steiner Siminek hatszáz lírát, aki erre
a pénzzel megszökött a társulattól.

De nem feledkezett meg arról, hogy becsomagolja a társulat színpadi ruháit és díszleteit és szó nélkül magukra hagyta a szerencsétlen táncosnőket, akik napokig éheztek a milánói szállodában, mindaddig, amíg Fröchlich Károly útiköltséget küldött nekik.
Steiner állítólag Gibraltár felé szökött..