Véres verekedés a reichsrath-ban

Véres verekedés A márczius 5-iki ülés minden eddigi botrányt felülmult, mert véresre verték Fressl cseh képviselőt. Fressl negyedmagával a túlzó csehek közé tartozik, a kikkel az ugynevezett ifju-csehek nem értenek egyet.

Az ülés elején Prade alelnök felolvasta a szólásra jelentkezők névsorát. Fressl felrohant az elnöki emelvényre, kikapta az elnök kezéből az irást és darabokra tépte. A német szélső párt több tagja oda ugrott Fresslhez, először a hatalmas termetű Málik, a ki Fresslt nyakon ragadva dobta le, aztán négy más német képviselő ragadta meg, ütötték, rúgták, pofozták. Málik is adott még neki néhányat. Fressl elesett, nagy nehezen tápászkodott fel, s ekkor látni lehetett, hogy ruháját összetépték, arcza véres és dagadt. Irtózatos lárma volt a teremben. Fresslt elvtársai végre kiszabadították a németek kezéből. Prade elnök az ülést felfüggesztette.

Mikor az ülés ujra megnyilt, az ifju csehek több tagja elitélőn nyilatkozott Fressl magaviseletéről. Ez mintegy kitagadása Fresslnek és társainak, s magyarázata az, hogy előtte való nap a csehek már fegyverszünetet kötöttek a kormánynyal