A német-magyar vívómérkőzés

Női tőrvívóink 6:3 arányban nyertek a németek ellen

 
München, október 20.
A barátságos német-magyar vívómérkőzést nagy közönség előtt tartották meg a müncheni Künstlerhausban. A tőrcsapatversenyt a németek nyerték meg. Az eredmény ugyan 8:8 volt, de a németek 65:55 tusaránya biztosította az elsőséget. A döntő Rosenbauer és Bay között folyt le. A német vívó 5:2 arányban győzött.

A kardcsapatversenyben Magyarország 10:6 arányban verte a németeket. Esemény volt Casmir, a veterán német bajnok vívása, aki Kabost, Berczellit és Rajcsányit megverte.

A késő éjjeli órákban tartották meg a női tőrvívó-csapatversenyt. A magyar hölgyvívók. Elek Margit, Elek Ilona és Varga Ilus 6:3 arányban nyertek. Bemutatták a magyar gép zsűrit is, amely nagy tetszést aratott.

Az eredményeket A Reggel munkatársa közölte Filótás Ferenc ezredessel a Magyar Vívó Szövetség ügyvezetőjével, aki a következőket mondotta:
A legfelsőbb német sporthatóság hívta meg vívóinkat Münchenbe. Tanulni és tájékozódni akartak a németek. Mi is szívesen küldtük el csapatunkat a bajor városba, mert az ilyen nemzetközi vetélkedések kitűnő tréninget jelentenek. Természetesen a vívóévad elején nem hozhatnak a versenyek megbízható eredményt. Sem győzelmünknek, sem a vereségnek nincs megbízható sportértéke, csupán veszélytelen tanulmányi célt szolgálnak.